Albanac pretio da će srušiti avion

U avionu na liniji Cirih-Priština došlo je do incidenta, u kome je jedan putnik albanske državnosti, držeći u jednoj ruci upaljač, a u drugoj bocu, pretio da će eksplozijom uništiti letelicu, ali je brzo savladan.

Albanac na kratko preuzeo kontrolu nad avionom dok nije savladan

Kako piše dnevnik “Koha Ditore”, muškarac star oko 35 godina držao je u ruci upaljač i flašu punu neke materije i povicima “Alahu akbar” (Alah je veliki) pretio da će izazvati eksploziju u avionu sa 150 putnika.

– Ići ćemo svi kod Boga. Dali želite da idemo u raj ili pakao? Bog je prvi, Muhamed je posle njega, a mi ostali smo niko i ništa – rekao je on u avionu na 10 hiljada metara visine.

“Koha ditore” navodi da ga je savladao Nehat Lovca, koji se vraćao iz inostranstva.

– Terorisao je ljude. U samom startu rekao je stujardesi da će uništiti avion i da nije sam. Tog momenta on je preuzeo kontrolu nad avionom i stvorio paniku – rekao je Lovca za “Kohu”, ali je dodao da ga je “za tri sekunde” savladao i vezao.

– Dok sam ga vezivao i držao, on mi je rekao: ‘Vezuj me, ali nisam sam’ – ispričao je Lovca za “Koha Ditore” i rekao da je ubeđen da se radi o psihički bolesnoj osobi.

Po sletanju aviona, problematični putnik je, onako vezan, predat jedinici za bezbednost aerodroma, navodi “Koha ditore”.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s