Ugljanin odnosi kožnu garnituru iz vlade

Pošto neće biti ministar, lider SDA iz Nemanjine 11 odnosi trosed i dvosed jer ih je lično donio iz Pazara; On bi prije da pokloni nameštaj djeci nego da ga ostavi političarima

Sulejman Ugljanin, lider Stranke demokratske akcije, neće biti dio nove vlade, a osim uramljenih fotografija porodice, riješio je da iz svoje kancelarije u Nemanjinoj 11 ponese i kožnu garnituru i sto! Ugljanin bi radije da svoj nameštaj pokloni djeci u Zvečanskoj nego da ga ostavi da se na njemu baškare političari, što je, ruku na srce, za svaku pohvalu.

Nije skupoceno

Budući da Stranka demokratske akcije neće biti član vlade, ministar Ugljanin je odlučio da skupocenu kožnu garnituru sa stolom (njegovo privatno vlasništvo, lično ju je donio iz Novog Pazara), a koja se od prvog dana ministrovog mandata nalazi u njegovom kabinetu u Nemanjinoj 11, pokloni Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj 52 – objašnjavaju u Ugljaninovom okruženju.

Kako saznajemo, riječ je o plavoj kožnoj garnituri koja se sastoji od troseda, dvoseda i dvije fotelje, kao i o drvenom klub-stočiću, ali, kako tvrdi naš izvor iz vlade, ništa od navedenog nije skupoceno.

Tu garnituru je Ugljanin donio kad je bio ministar bez portfelja u prethodnoj vladi, Cvetkovićevoj. To je obična kožna garnitura, ništa luksuzno i skupoceno. On je to donio iz Novog Pazara, ali prvi put čujem da neko odnosi nameštaj iz svog kabineta – kaže Kurirov izvor iz Nemanjine 11.

Najplaćeniji neradnik

Ipak, kad se uzme u obzir da je lider Stranke demokratske akcije godinama najplaćeniji neradnik – kao radne aktivnosti navodio je čak i čestitanje praznika – da je proveo dva mandata u Nemanjinoj 11, a da niko ne može da navede pet stvari koje je uradio, te da je sad izvisio za fotelju, možda i ne treba da čudi njegova „osveta“.

Ugljanin je krenuo stopama bivšeg šefa države Borisa Tadića – njegovi ljudi su po odlasku s Andrićevog venca ponijeli sa sobom čak i tepihe i fikuse.
Tako su, pošto je Tadić sa svojom svitom napustio zgradu Predsjedništva, s njima „otišli“ i kompjuteri, telefoni, tepisi, fikusi. Čak se i predsjednik Nikolić jednom prilikom požalio da je iz kancelarija iznijeto sve što bi novom predsejdniku na bilo koji način moglo da koristi u obavljanju posla.
– Predsjednička kasa bila je potpuno prazna, bez ijednog papira… Nema ni potpisanih, ni nepotpisanih međunarodnih obaveza države. Čak su i slike bile skinute sa zidova – rekao je tada Nikolić.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s