Novi seks skandal u Novom Pazaru

Od očiju javnosti dugo skrivana “seksualna afera”, koja od 2012. godine potresa Tehničku školu u Novom Pazaru, ovih dana je konačno, bar delimično, izašla na svetlo dana.

zlostavljanje kidnapovanje trgovina ljudima
Bivša učenica ove škole S. D. tvrdi da je od drugog do četvrtog razreda seksualno uzmemiravao, ucenjivao i od nje otvoreno tražio seks, profesor i jedno vreme razredni starešina, čije ime nije navedeno.

Bivša učenica kaže da poseduje audio-snimke, izjave svedoka (učenika) i druge dokaze, da se obraćala policiji i tužilaštvu, da je protiv profesora podnela i privatnu tužbu a da nadležni pravosudni organi još nisu “odgovorili” na njene optužbe.

“Poznat nam je dobro ovaj slučaj, neuobičajenog ponašanja profesora prema učenici. Zbog zloupotrebe svog položaja i zbog davanja privatnih časova đaku kome je bio razredni starešina, profesor je prošle godine suspendovan, a potom mu je uručen i otkaz”, kaže Nusret Murtezić, direktor Tehničke škole.

Tužilaštvo: Nije bilo dokazaU Tužilaštvu su  rekli da su prošle godine saslušali navode S. D. i jedanaest njenih svedoka, da nikakve snimke nisu imali i da nije bilo nikakvih dokaza protiv osumnjičenog profesora. Krivična prijava koju je protiv njega podnela policija je odbačena. Ako dobiju nove i valjanije dokaze u tužilaštvu su spremni da pokrenu novu istragu.

“O njegovom neprofesorskom i nekorektnom odnosu preme učenici S. D., uz dokaze koje smo imali, obaveštena je policija. Ceo predmet je prosleđen tužilaštvu koje nas nije izvestilo o rezultatima istrage. Pozvao sam profesora i pokušao sa njim da razgovaram, da mu ukažem na optužbe učenice, ali je on sve negirao, tvrdeći da se radi o nameštaljci i zaveri protiv njega”, navodi Murtezić.

Prema informacijama , osumnjičeni profesor je, nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja, tužio školu i sada ima potpuno realne izglede da se vrati na posao i da traži nadoknadu zbog svega što je pretrpeo.

Osumnjičeni profesor i njegova supruga, koja je takođe profesor u istoj školi, važe za ugledne profesore i viđenije Novopazarce.

Početkom godine Novi Pazar je potresao slučaj seksulanog iskorišćavanja učenice  od strane profesorke likovnog u novopazarskoj gimnaziji.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s