Muftija dr. Mevlud ef. Dudić dobio prestižno tursko priznanje

 Dana 20.03.2014. god. u Eskišehiru u Turskoj, koji je izabran da bude glavni grad turske kulture za prošlu godinu, održana je ceremonija dodjele nagrade „Eskišehir – kulturna prijestolnica 2013.“.  

Ovu prestižnu nagradu dobilo je 33-oje intelektualaca iz cijelog svijeta, a među njima i muftija dr. Mevlud ef. Dudić u svojstvu tadašnjeg rektora Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Priznanje im je uručio ministar prosvjete u Vladi Republike Turske dr. Nabi Avdži, a ceremoniji su, pored ostalih, prisustvovali valija i gradonačelnik Eskišehira, kao i nekoliko poslanika turskog parlamenta.

Pored dr. Dudića ovo značajno priznanje dobili su: akademik Šerbo Rastoder iz Crne Gore, dr. Adnan Ismaili iz Makedonije, dr. Irfan Morina sa Kosova, dr. Amina Šiljak Jasenković iz BiH i drugi. U svom obraćanju dr. Dudić se zahvalio na nagradi i istakao da je ona osim njemu lično ujedno i priznanje Internacionalnom univerzitetu, kao i Bošnjacima i svim muslimanima u Sandžaku i Srbiji.

Drugog dana boravka laureate su primili valija Eskišehira i njegov gradonačelnik. Inače, Univerzitet „Osman Gazi“ u Eskišehiru ima preko 90.000 studenata, a na njemu u desetodnevnoj razmjeni borave i dva studenta Internacionalnog univerziteta, sa Departmana za umjetnost

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s