SDA Sandžaka: Ljajiću, ne bacaj mrlju na Vučićevu pobedu

SDA Sandžaka odbaciju klevetu Rasima Ljajića u kojoj je naveo da je lider stranke SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin celu izbornu kampanju vodio protiv Aleksandra Vučića.

Optužbe: Sulejman Ugljanin, lider SDA Sandžaka

“Žalosno je što Rasim Ljajić, u svojim izjavama, lidera SNS-a dovodi u vezu sa zlodelima i incidentima u Sandžaku, koje su zapravo počinili pripadnici njegovog SDPS-a. Ovakvim izjavama, Ljajić direktno narušava imidž Srpske napredne  stranke, pa ga pozivamo da prestane da mrlja i senči ovako ubedljivu i apsolutnu pobedu Aleksandra Vučića na ovim izborima”, poručuju iz SAD Sandžaka.

Ova stranka tvrdi da je “od prvog dana izborne kampanje transparentno vodila sve pregovore sa političkim liderima i o svemu što je radila putem saopštenja je obaveštavala javnost. Upravo svi ti izveštaji, koji su svakom građaninu Srbije dostupni u svakom momentu, svedoče da je ova izjava Rasima Ljaljića, još jedna u nizu njegovih neistina”.

SDA Sandžaka podseća da je njihov “inicijalni interes pravna sigurnost i evropska budućnost, i da je javno pohvalila napore Aleksandra Vučića da se obračuna sa kriminalom i da konačno od Srbije napravi pravnu i bezbednu zemlju.”

“SDA Sandžaka još jednom poziva Rasima Ljajića da prekine sa širenjem neistina i podstrekivanjem mržnje i nemira u Sandžaku. Mi ga pozivamo da se uključi u rasvetljavanje zločina koji su počinjeni u Sandžaku i da svojim ličnim zalaganjem pomogne naporima gospodina Vučića u obračunu sa organizovanim kriminalom i političkim naseljem, u cilju uspostavljanja pravne sigurnosti na zajedničkom putu ka EU”, poručuju iz ove stranke.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s