SDA Sandžaka: Ljajiću, ne bacaj mrlju na Vučićevu pobedu

SDA Sandžaka odbaciju klevetu Rasima Ljajića u kojoj je naveo da je lider stranke SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin celu izbornu kampanju vodio protiv Aleksandra Vučića.

Optužbe: Sulejman Ugljanin, lider SDA Sandžaka

“Žalosno je što Rasim Ljajić, u svojim izjavama, lidera SNS-a dovodi u vezu sa zlodelima i incidentima u Sandžaku, koje su zapravo počinili pripadnici njegovog SDPS-a. Ovakvim izjavama, Ljajić direktno narušava imidž Srpske napredne  stranke, pa ga pozivamo da prestane da mrlja i senči ovako ubedljivu i apsolutnu pobedu Aleksandra Vučića na ovim izborima”, poručuju iz SAD Sandžaka.

Ova stranka tvrdi da je “od prvog dana izborne kampanje transparentno vodila sve pregovore sa političkim liderima i o svemu što je radila putem saopštenja je obaveštavala javnost. Upravo svi ti izveštaji, koji su svakom građaninu Srbije dostupni u svakom momentu, svedoče da je ova izjava Rasima Ljaljića, još jedna u nizu njegovih neistina”.

SDA Sandžaka podseća da je njihov “inicijalni interes pravna sigurnost i evropska budućnost, i da je javno pohvalila napore Aleksandra Vučića da se obračuna sa kriminalom i da konačno od Srbije napravi pravnu i bezbednu zemlju.”

“SDA Sandžaka još jednom poziva Rasima Ljajića da prekine sa širenjem neistina i podstrekivanjem mržnje i nemira u Sandžaku. Mi ga pozivamo da se uključi u rasvetljavanje zločina koji su počinjeni u Sandžaku i da svojim ličnim zalaganjem pomogne naporima gospodina Vučića u obračunu sa organizovanim kriminalom i političkim naseljem, u cilju uspostavljanja pravne sigurnosti na zajedničkom putu ka EU”, poručuju iz ove stranke.

  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s