U Slobodi besni: U Novom Pazaru smo bili žrtve rasizma, psovki i dogovorenog projekta

“Utakmica Jelen Superlige između Novog Pazara i Slobode Point (2:1) dobiće svoje treće poluvreme. Bili smo žrtve dogovrenog projekta”, tvrde iz užičkog kluba ukazujući na zabranu njegovim navijačima da uopšte kroče u Novi Pazar, a zatim i na regularnost meča.

Uoči polaska navijačkog autobusa iz Užica, iz redova domaćina je javljeno: “Nemojte slati navijače, neće moći da gledaju utakmicu. Vozila sa užičkim registarskim oznakama neće moći da uđu u Novi Pazar. Grupa navijača, koja je u svojoj režiji krenula u Sandžak, vraćena je sa Ibarske magistrale. Policija im je praktično prepričala ono što su organizatori meča ukazali svojim gostima”.

“Zbog navedenog tražimo od nadležnih državnih organa kao i od Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice klubova Jelen Superlige da javnost i naš klub obaveste ko je i zbog čega onemogućio slobodno kretanje ljudi u zemlji Srbiji”, saopštila je Sloboda.

Užičani su označili svoje fanove kao primer ostalim navijačkim grupama u državi.

“Igra koja je započela pred utakmicu nastavljena je na terenu i u službenim prostorijama FK Novi Pazar. Na stadionu, pored nesportskog navijanja i rasističkih poruka u restriktivnom prostoru su pljuštale psovke na račun naših članova stručnog štaba, igrača i komesara za bezbednost našeg kluba. Na terenu su igrači Novog Pazara u liku glavnog sudije Slobodana Veselinovića i njegovih pomoćnika imali podršku kao da su članovi najužeg rukovodstva kluba”, poručeno je iz užičkog superligaša, odakle se navodi da će prekosutra, ovim povodom, biti održana vanredna sednica Uprave kluba.

Iz Slobode tvrde da je na klupu sa njenim rezervnim igračima bačeno preko 50 upaljača, a da je delegat Slobodan Đerković u protokol upisao:

“U pojedinim trenucima utakmice u teren je ispred rezervne klupe gostiju palo više zgužvanih kartona”, zbog čega su ogorčeni u Slobodi.

“Mi nismo bili na istoj utakmici. Sazrelo je da se istini pogleda u oči”, konstatuje se u saopštenju Slobode.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s