Skandalozna zloupotreba verskih objekata u Novom Pazaru od strane LDP

Skandalozna zloupotreba verskih objekata u Novom Pazaru od strane LDP

Koalicija okupljena oko LDP-a zloupotrebila je verske objekte u Novom Pazaru u političke svrhe, jer je u dvorištu Altun-alem džamije zakačila deo predizbornog slogana „Vakat je“, odnosno „Vreme je“!

Aktivisti koalicije „Čedomir Jovanović – LDP – BDZS – SDU“ ovaj predizborni plakat zakačili su pre dva dana za krov mekteba, objekta koji je predviđen da u njemu decu podučavaju veri, a koji je Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, iza koje stoji Muamer Zukorlić, još ranije prisvojila tako što je tu uselila biblioteku Bošnjačke kulturne zajednice.

Plakati i u mešihatu

Transparenti slične sadržine, kojima se poziva da se glasa za koaliciju LDP-a i BDZS-a, okačeni su u dvorištu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi Zukorlić, kao i ispred Fakulteta za islamske studije u centru Novog Pazara. Ova dva objekta su takođe vakufsko dobro.

U LDP-u juče nismo mogli da dobijemo komentar jer funkcioneri te stranke Bojan Đurić i Mladen Bašić nisu odgovarali na naše pozive, dok lider BDZS-a Jahja Fehratović tvrdi da nije reč o zloupotrebi.

– Transparent je na ulici. Jednim delom zakačen je za električni stub, a drugim delom za zgradu Bošnjačke kulturne zajednice, dakle nije za džamiju – odgovora on, izbegavajući pritom da kaže da se radi o objektu koji je predviđen za podučavanje najmlađih islamu, a koji je pre nekoliko godina donacijom obnovila američka ambasada baš u tu svrhu.

1058082 02 Skandalozna zloupotreba verskih objekata u Novom Pazaru od strane LDP

Jovanović juče u Kraljevu pozdravljao pravoslavnim pozdravom

Vrlo brzo, pošto je ovaj plakat postavljen na ovom mestu, stigle su i negativne reakcije po društvenim mrežama.
– Juško Haliliović: „Brate, mešaju vjeru islam sa demokratijom, a to su dva različita pojma. Ali oni su odavno sve što je sveto prodali za ovodunjalučki život.“

– Ilma Izo: „Pa moglo se i očekivati od njih… Užas i bruka.“
– Rešad Plojović: „Sramota.“
Altun-alem džamija (džamija sa zlatnim alemom – dragim kamenom), jedna od najlepših građevina te vrste u Srbiji i najstarija u Pazaru, sagrađena je u 16. veku.
Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s