N. Pazar: Sudija sklonjena na sigurno

Verica Vasojević premeštena iz Novog Pazara u Beograd posle pretnji smrću. Kaže da je zadovoljna jer u Višem sudu radi u Veću za maloletnike

 Verica Vasojević u sudu u Novom Pazaru dobijala pretnje u ime Alaha

Verica Vasojević u sudu u Novom Pazaru dobijala pretnje u ime Alaha

SUDIJA Verica Vasojević iz Višeg suda u Novom Pazaru, koja je pre mesec dana dobila policijsku zaštitu zbog pretnji ubistvom i to u ime Alaha, odlukom Visokog saveta sudstva premeštena je u Viši sud u Beogradu i u ponedeljak je počela da radi.

– Premeštena sam 3. marta, ali mi je bilo potrebno vreme da tamo razdužim predmete i ovde zadužim nove. Radim u Veću za maloletnike. Presrećna sam zbog ove odluke VSS i zadovoljna prijemom u novom kolektivu. Tamo mi se život sveo na relaciju sud – stan. Ne znam da li će policija istrajati u utvrđivanju ko stoji iza pretnji koje su mi upućene. Zasada sam presrećna što sam opet sa svojom decom – kaže sudija Vasojević za „Novosti“.

Život sudije doveden je u pitanje na Svetog Savu, 27. januara, kada je držala glavni pretres u predmetu Semira Koce Jenkija, Farisa Čekrlića i Izudina Dedića, optuženih za teško ubistvo u pokušaju. U toku pretresa Koca joj je uputio ozbiljne pretnje zbog kojih ga je udaljila iz sudnice. Kada je ponovo ušao da sasluša presudu, opet je stojeći zapretio: „Ništa ne brini. Zapamtio sam ti lice“, i posle toga ponovio: „Zapamtio sam ti facu. Ubiću te!“ Sudnica je bila puna njegovih prijatelja, koji su zažagorili: „Izaći ćeš ti iz sudnice, ali mi znamo kako“, a prvooptuženi je ponavljao: „U ime Alaha! Ja priznajem samo Alaha. Ne priznajem ni tebe, ni ovaj sud, ništa više!“ Njegovi kompanjoni su dobacivali: „Bolje da smo ga ubili nego što smo ga ostavili u životu“, misleći na momka kojeg su napali sekirama, a zbog čega im je suđeno.

Te večeri na društvenim mrežama krenule su pismene pretnje sudiji. I tokom noći jedna grupa se okupila ispred prozora njenog iznajmljenog stana i vikala da je zastraši. Pošto je sudija Vasojević podnela prijavu za ugrožavanje bezbednosti, Koca je došao iz pritvora na saslušanje. Dok je čekao advokata, zameniku okružnog tužioca je u hodniku ponovio da će ubiti sudiju.

Verica Vasojević nekoliko puta je pre toga tražila premeštaj za Beograd, ali joj je najviše pravosudno telo izašlo u susret tek posle napisa u „Novostima“, pre mesec dana, da su joj ugroženi život i bezbednost.

PRETIO VIŠESTRUKI UBICA

Semir Koca ima 21 godinu, a već iza sebe ima dva ubistva i ubistvo u pokušaju. Bio je u maloletničkom zatvoru u Valjevu. Pred sudskim većem sudije Vasojević našao se zbog pokušaja ubistva Emira Selmanovića na naročito surov način – udarcima sečivom sekire u glavu, zato što je Emirova grudva pogodila njegova kola. Koca je dobio 14 godina, Čekrlić 10, a Dedić sedam. Posle napada na Selmanovića, okrivljeni su bili u pritvoru, ali ih je Apelacioni sud oslobodio, nakon čega je Koca usred bela dana ubio Fatmira Medića.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s