Izbori u BiH: Opozicija nema ravnopravnog protivkandidata protiv Dodika Share Button

dodik spreman za referendum Izbori u BiH: Opozicija nema ravnopravnog protivkandidata protiv Dodika

Član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Mikeš izjavio je danas da opozicija nema protivkandidata kojeg bi na izborima suprotstavila predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i da zahtjev SDS-a za prijevremene izbore predstavlja manipulaciju radi jednodnevnih političkih ciljeva, koja će im se vratiti kao bumerang.

„SNSD se ne boji izbora i više bi nam odgovarali danas, nego u oktobru, jer strani i domaći faktori rade na unifikaciji opozicije, koja će se teško desiti, jer je opozicija nejedinstvena i u njoj prevladavaju sujete lidera“, rekao je Mikeš novinarima u Banjaluci.

On je dodao da se opozicija, zahtevajući prevremene izbore, ponaša „kao guske u magli“, pojasnivši da pojam prevremenih izbora ne postoji u Izbornom zakonu BiH.

Mikeš je rekao da za sada ne zna koje i kakve će izmene i dopune Izbornog zakona predložiti SDS.

On je istakao da na ovim područijima često nema političke kulture, što se može tumačiti time da mnogi koji nemaju elementarno predznanje o ponašanju u politici i javnom životu ruše sve u jednoj ogoljenoj borbi za vlast i dolaze u situaciju da iznose neistine i klevete.

Mikeš je podsetio da su se u posljednje vreme, posebno od kada je na čelo banjalučkog SNSD-a došao Igor Radojičić, u federalnim i pojedinim medijima u Srpskoj pojavili potpuno netačni navodi da je Radojičić iskoristio položaj predsjednika Narodne skupštine da u Ministarstvo finansija zaposli suprugu.

„U tome se prenebregava činjenica da je Radojičićeva supruga visokoobrazovana osoba i višegodišnji državni službenik. Takve neutemeljene prozivke se rade od kako je Radojičić došao na čelo jakog gradskog odbora SNSD-a i zato što je izborna godina“, istakao je Mikeš.

On je rekao da se iz istog razloga pojavljuju napadi na generalnog sekretara banjalučkog SNSD-a Zorana Novakovića, kojem se „potura“ da je bio pripadnik hrvatskih snaga, što je netačno.

Mikeš je istakao da niko nije vidio orginalnu potvrdu hrvatskih vlasti o Novakovićevoj pripadnosti hrvatskoj vojsci, te dodao da je u ovu manipulaciju ubačena i fotomontaža fotografije nastale nakon hrvatske akcije „Oluje“, odnosno u vrijeme kada je Novaković bio pripadnik Vojske Republike Srpske.

On je najavio da će zastupati Novakovića u sudskom sporu, kojeg će pokrenuti zbog klevete.

Mikeš je rekao i da Specijalno tužilaštvo Srpske neće biti ukinuto, već da će biti reformisano tako što će postati odeljenje pri republičkom tužilaštvu.

Govoreći o zahtevima lica koja su učestvovala na nedavnim protestima u Federaciji BiH o vraćanju na ustavna rešenja iz 1992. godine, Mikeš je istakao da je to nerealna želja bošnjačkih političara, jer na to ne bi pristali ni Srbi, ni Hrvati.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s