BEZBEDNOSNA SITUACIJA U BIH SLOŽENA

Bezbednosna situacija u BiH je “veoma složena i delikatna”, zaljučio je Savet ministara na osnovu analize dešavanja tokom rušilačkih demonstracija

Mirni protesti građana koji su započeti početkom februara u više gradova Federacije BiH i Sarajevu u noći između 6. i 7. februara.

U zaključku Saveta miistara se navodi, kako javlja Fena, da se može konstatovati da je bezbednosna situacija u BiH “veoma složena i delikatna” i da stoga zahteva maksimalan angažman svih relevantnih faktora – političkih, institucionalnih na svim nivoima vlasti.

Zatraženo je i da se kroz snažniji radni angažman i socijalnu osetljivost te otvoreni dijalog sa širom društvenom zajednicom radi na prevazilaženju nagomilanih problema, navodi se, između ostalog, u zaključku Saveta ministara.

Apeluje se na sve koji javnim putem žele da izraze svoje stavove, da to realizuju organizovano na miran, dostojanstven i civilizovan način, te da tako onemoguće destruktivnim i nedobronamernim pojedincima i grupama da obezvređuju njihove opravdane zahteve.

Od Nezavisnog odbora i policijskih agencija BiH se zahteva da u skladu sa važećim pravilima, u saradnji sa nadležnim pravosudnim telima, u najkraćem vremenu aktiviraju najoptimalnije međusobne mehanizme koordinacije sa policijskim telima ostalih nivoa vlasti, pri tome uvažavajući specifičnosti zakonske regulative po pitanju javnog reda i mira, za odgovorno postupanje u ovakvim i sličnim situacijama, kao i da o preduzeetim ativnostsima informišu Savet ministara.

Generalni sekretarijat je zadužen da zaključke BiH vlade dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s