UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO BIH: Dečaka (4) porodica kaišem i rukama pretukla na smrt!

 

Smaju je očuh Salih Arnautović tukao po celom telu. Smajo je prigušeno jecao, ali se to nije moglo čuti napolju, jer bi mu, dok ga je tukao, stavljao krpu u usta. Modrice niko nije video, jer sam ga samo ja kupala i presvlačila. Dečaka sam tukla i ja, kao i njegovi deda i baka, svedočila je Ena Lipa, majka ubijenog dečaka

ilustracija, dete, dete plače, zlostavljanje, pedofilija

Okrutno ubistvo četvorogodišnjeg Smaje iz sarajevskog naselja Hadžići zbog kojeg su uhapšeni i pritvoreni njegova majka Ena (25), deda Emir (57), baka Munira (62) i očuh Salih Arnautović, ne prestaje da šokira građane Bosne i Hercegovine. Ipak, najšokantniji je iskaz koji je dečakova majka Ena dala tokom istrage.

Iako su u svom poslu navikli da čuju i vide različite stvari, dok su slušali iskaze uhapšenih, a posebno majke, istražiteljima, tužiteljki i advokatima se ledila krv u žilama. Mnogi nisu mogli ni da slušaju detalje zlostavljanja nesrećnog dečaka. Ali, još je šokantnije da su malog Smaju, prema iskazu majke, tukli i ona, i očuh, i deda, i baka. Ali je očuh, koji se u kuću Lipa uselio pre tri meseca, prednjačio u maltretiranju četvorogodišnjaka.

“Prvog meseca je sve bilo uredu, mada je Salih sedam dana nakon što se uselio, ošamario mog sina zato što ga nije htio zvati babo. Salih je insistirao na tome i kad god ga Smajo ne bi zovnuo babo, ošamario bi ga. Takođe, svake večeri, kada Salih dođe sa posla, ako ga moj sin ne bi poljubio, ošamario bi ga”, kazala je tokom iskaza majka. Kako tvrdi, svom nevenčanom suprugu je govorila da ne tuče njenog sina, ali bi joj on govorio da ćuti te da će i nju udariti.

“U januaru ove godine je prvi put jače izudarao Smaju, i to nakon što je pušio marihuanu i konzumirao spid. Udarao ga je šakama u prsa i hvatao za vrat. Mislim da je Smaju tukao zato što je ličio na mog prvog muža”, ispričala je ona.

Kazala je da je dečak sredinom januara dobio temperaturu koju mu nije mogla sniziti dva dana pa je odlučila da ga odvede u Hitnu pomoć. No, kako tvrdi, napolju je bila poledica pa se okliznula i oboje su pali. Dečak je plakao i govorio da ga boli ruka. Videla je da mu se ruka klima, ali je mislila da ju je samo uganuo. Vratila se s dečakom u kuću, a kad god bi dotakla četvorogodišnjaka za ruku, on bi vrištao. Odvela ga je u Hitnu pomoć, odakle su je uputili u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gde je lekare slagala da je dečak pao s kreveta.

“Dve sedmice nakon tog događaja, moj nevenčani suprug ponovo je počeo da tuče mog sina, i to bez nekog bitnog razloga, a uglavnom ako nije imao marihuane i drugih narkotičkih sredstava. Tukao ga je šakama i kaišom po celom telu. Smajo je prigušeno jecao, ali se to nije moglo čuti napolju, jer bi mu, dok ga je tukao, stavljao krpu u usta. Modrice niko nije video, jer sam ga samo ja kupala i presvlačila”, opisala je Ena Lipa događaje u kući strave.

Ena se, kako tvrdi, požalila svojoj majci da Salih tuče dečaka, ali joj je ona kazala da je to njihov problem.

“Pretprošle srede, 12. februara, kada sam se vratila od ginekologa, Smajo je imao ranu na glavi i modricu ispod oka. Kada sam ga stavila na tutu, uočila sam ranicu na glaviću polnog organa. Na moje pitanje odgovorio je da ga niko nije tukao. Te noći, između srede i četvrtka, probudila sam se i videla da je Salih podigao dete iz kreveta i da stoji pred njim”, kazala je uhapšena.

Navodno ga je pitala šta radi, a njen nevenčani joj je suprug rekao: “Ništa, spavaj”, nakon čega se okrenula i zaspala. Pre nego što je utonula u san čula je svog nevenčanog supruga kako govori dečaku: “Ako ne budeš slušao, vezaću te”, a njen sin je odgovorio: “Slušaću.”

“Probudila sam se u toku noći i krenula u toalet. Videla sam da moj sin Smajo leži na podu vezanih ruku i nogu. Dok sam se vratila iz toaleta, dete je bilo odvezano, ali nije mogao stajati na nogama. Ujutro sam nazvala Saliha, koji je bio na poslu, i rekla mu da dete ne može stajati na nogama. On je rekao da ga dovedem njemu na posao kako bismo ga odvezli hodži. To sam i učinila, a hodža iz Kiseljaka je kazao da je dete “ograjisalo” i da ga dovedemo za 10 dana”, ispričala je majka.

Kobnog 25. februara, kada je dečak umro, prema rečima Ene, monstruozni očuh ponovo je opalio šamar njenom sinu zato što ga, navodno, nije poljubio.

“Potom je na jednom od CD-ova razvukao crtu spida. Zatim je od mog oca uzeo 50 KM i poslao me u “Bingo” da kupim neke namirnice. Po povratku sam videla da je tukao Smaju, a nakon toga ga je namazao puderom. Pripremila sam ručak, a Salih je, nakon što je ručao, nastavio tući mog sina šakama i kaišom. I ja sam sina tada jednom udarila tokom kaiša po glavi. Salih ga je u jednom momentu udario šakom u grudi i dete je izgubilo svest. Otišla sam u kuhinju i donela kašiku i vode. Salih mu je kašikom otvorio usta, a ja sam ga zalila vodom”, kazala je majka ubijenog dečaka.

Prema njenim rečima, dečak se naprezao, počeo je da povraća, a potom je izvršio veliku nuždu. “Salih je zatim podigao dečaka na prozor i rekao mom ocu da dete nije dobro. Moj otac je utrčao u sobu, dete je ogrnuo čaršafom i odneo niz stepenice. U poslednja dva meseca, osim mene i Saliha, dečaka su tukli i moj otac i majka”, kazala je na kraju iskaza ova majka.

Ena Lipa je u maju 2013. godine napustila prvog supruga zato što ju je, kako je tvrdila tokom saslušanja, maltretirao, a sa sobom je povela i decu. Saliha Arnautovića upoznala je nakon toga u jednom fast-fudu na Ilidži, gde je radila od oktobra 2013. Sedam dana nakon što su se upoznali otišla je s njim da živi u Miševiće, a decu je ostavila kod roditelja, kojima se nije javljala 15 dana. Kući se vratila posle 15 dana, a Salih je dve sedmice kasnije došao za njom i uselio se u kuću koju je koristila porodica Lipa. Tokom davanja iskaza Ena je kazala da su njeni roditelji, nakon što je napustila prvog muža i vratila se u kuću u Hadžićima, prihvatili njenu petogodišnju kćerku, ali njenog sina nisu voleli pa su ga maltretirali, ćuškali i stavljali pod sto. Kada se Salih uselio kod njih, predložio je da dečak spava s njima u sobi kako bi mu pružili ljubav.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s