Plenum: Policija širi neistine o nasilnim demonstracijama

Plenum građana Sarajeva saopštio je da policija mora da prestane sa širenjem informacija o mogućim nasilnim demonstracijama

 Arhiv VN

 

Plenum građana Sarajeva saopštio je da policija mora da prestane sa širenjem informacija o mogućim nasilnim demonstracijama.

“Predstavnici kantonalnih i federalnih policijskih snaga uporno nastoje da uguše svaki vid javnog iskazivanja nezadovoljstva, obezvrede proteste i zastraše građane i građanke”, saopštio je plenum i pozvao policiju da prestane s legitimisanjem i etiketiranjem učesnika plenuma i protesta, kao “plaćenicima”.

Time se izaziva strah i panika među građanima a izlazak na ulice je dostojanstven i demokratski način skretanja pažnje političkom establišmentu da u Kantonu Sarajevo žive gladni, diskriminisani i obespravljeni, navodi ova organizacija nastala tokom protesta koji se skoro mesec dana održavaju u tom i drugim gradovima federacije BiH.

Ističu da se radi o nenasilnom protestu i da podržavaju sve plenume u BiH i borbu za socijalnu pravdu, objavila je agencija Fena.

Na protekloj sednici Parlamenta BiH direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač upozorio je da “postoje ozbiljne najave” o ponovnim masovnim demonstracijama 7. marta u Sarajevu, tačno mesec dana od demonstracija koje su eskalirale neredima u više gradova FBiH.

Inače, u Sarajevu se danas, kao i proteklih dana, okupilo oko sto građana ispred zgrade Predsedništva BiH kako bi ukazali na probleme koji se tiču njihovog ekonomsko-socijalnog statusa, tražeći i ostavku federalne Vlade.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s