Otac maloletnog N. B., učenika trećeg razreda Ugostiteljsko-turističke škole u Novom Pazaru, prijavio je policiji da su osmorica učenika ove škole, od kojih su dvojica maloletnici, u više navrata zlostavljali njegovog sina tako što su mu silom svlačili odeću, sve do gaćica, u školskom dvorištu i potom ga golog slikali mobilnim telefonom preteći da će fotografije objaviti na „Fejsbuku“.

Prvo zlostavljanje N. B. je doživeo prošle godine i tada se požalio ocu, ali slučaj tada, u nadi da se više neće ponoviti nije prijavljen policiji. Kada je njegov sin nedavno ponovo „skinut do gole kože“ i slikan, otac je otišao u novopazarsku policiju i sve prijavio, a radnici Područne policijske uprave, koji u petak nisu mogli ništa više da kažu o ovom događaju, sve proveravaju. Dečak je zbog zlostavljanja pretrpeo teške traume i morao je da zatraži pomoć psihologa i lekara.

Direktor Ugostiteljsko-turističke škole Iso Ćorović kaže da je uzeo izjave od učenika i da oni tvrde da nisu svlačili, slikali i zlostavljali maloletnog N. B. Razgovor sa svim akterima ovog događaja obavio je i školski pedagog koji će, kako je naglasio direktor, sa njima ponovo razgovarati. Rukovodstvo škole će, pre nego što preduzme bilo kakve mere, sačekati zvanični izveštaj policije i pravosudnih organa.

Prema informacijama direktora, incident se nije dogodio u dvorištu škole, već u školskom restoranu.

NEGIRALI I U POLICIJI

Osmorica učenika Ugostiteljsko-turističke škole u Novom Pazaru, koje je maloletni N. B. prijavio da su ga skidali i golog slikali mobilnim telefonom saslušani su u petak posle podne u novopazarskoj policiji i svi su negirali da su počinili delo koje im se stavlja na teret, tvrdeći da su se sa maloletnim N. B. samo šalili.