GRAĐANI VIŠE GRADOVA FBIH I DANAS NA ULICAMA

U više gradova Federacije BiH i Sarajevu danas su ponovo održani mirni protesti građana, nezadovoljnih životnim standardom i ponašanjem i radom političara

Ispred zgrade Predsedništva BiH, koja je gorela u rušilačkim demonstracijama 7. februara, i danas se okupilo nekoliko desetina najupornijih građana. Iako njihov broj već danima ne prelazi stotinu, oni su, kao i prethodnih dana, na nekoliko sati blokirali saobraćaj u ulici u kojoj se nalazi Predsedništvo BiH.

Deljeni su i leci upućeni onim građanima koji još ćute sa pozivom da im se pridruže.

“Svi smo mi prevareni, opljačkani, obespravljeni i poniženi. Izađite svi na ulicu jer samo tako možemo da promenimo ovo društvo u korenu. Hvala vam na strpljenju koje ste pokazali tokom svakodnevnih blokada ulica u centru grada. Takođe, vam hvala na moralnoj podršci. Nažalost, to nije dovoljno”, preneo je sadržaj letka protal sarajevskog “Dnevnog avaza”.

Mirni protesti su održani u Vitezu, Bugojnu, Orašju, Zenici, Mostaru, Sanskom Mostu i Bihaću.

Veliki broj građana Mostara nezadovoljan je što Kolegijum Skupštine Hercegovačko neretvanskog kantona nije prihvatio zahtev Plenuma za ostavku kantonalne vlade i smanjivanje plata političarima.

Istovremeno, oni su pozdravili ostavku Ramiza Jelovca (SDA) na mesto predsednika Skupštine HNK, koja je usledila dan nakon što je to Plenum od njega to zatražio.

Protesti će sutra i narednih dana biti nastavljeni, a za subotu je najavljeno masovnije okupljanje, ukoliko ne dođe do značajnijih pomaka u prihvatanju zahteva građana.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s