PRAVOSUĐE BIH ULOŽILO PRIGOVOR INTERPOLU

Ministarstvo pravosuđa BiH uložilo je prigovor na zahtev pravosudnih organa Hrvatske i Srbije za raspisivanjem poternica za četvrocom njenih državljana

Prigovori se odnose na poternice koje je Srbija raspisala za ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem, ratnim načelnikom policijske stanice u Srebrenici Hakijom Meholjićem, kao i Amerom Mehmedovićem.

Prigovor se odnosi i na međunarodnu poternicu koju je Hrvatska raspisala za generalom vojske bosanskih Srba Manojlovim Milovanovićem.

Prigovori su, kako je prenela agencija Hina, dostavljeni centrali Biroa Interpola u Lionu koji će doneti konačnu odluku o tome hoće li pomenutim osobama biti raspisane međunarodne, odnosno tzv. crvene poternice.

Hrvatska je zahtev za raspisivanje poternice za Milanovićem izdala u januaru, dok je Interpol Beograd na svoj popis traženih osoba Orića, Meholjića i Mehmedovića uvrstila početkom februara.

Milanovića Hrvatska tereti za ratni zločin protiv civilnog stanoništa počinjen na teritoriji Hrvatske 1995. Godine, dok se Orić, Meholjić I Mehmedović iz Beograda sumnjiče za učestvovavanje u

Ubistvu nekoliko Srba u okolini Srebrenice 1992. godine.

Sva četvorica osumnjičenih su državljani BiH koja ne po zakonu ne izručuje svoje građane drugim državama u slučajevima ratnih zločina.

Advertisements
  1. #1 od Gazija, 20. Februara 2014. - 21:47

    Reblogged this on Gazijanet.ba.

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s