Nastavljeni protesti u Sarajevu i Mostaru

Građanima koji i danas protestuju ispred zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu, gde je saobraćaj blokiran, pridružilo se i nekoliko profesora Univerziteta u Sarajevu.

Jedan od njih je profesor sa Fakulteta političkih nauka Asim Mujkić koji je za agenciju Fena rekao da je danas tu da bi dao podršku i protestima i opravdanim zahtevima građana.

Tanjug/Fena foto (Almir Razić)

Komentarišući rušilačke demonstracije u petak, 7. februara, Mujkić je rekao da nigde u svetu nije video proteste koji su prošli bez nekog oblika nasilja.

Za njega je, kako je rekao, važnije pitanje zbog čega je došlo do tog nasilja, a došlo je, jer je narod BiH dve decenije izložen problemima koji su rezultat zloupotrebe političke moći.

Mirni protesti održavaju se i u Mostaru, gde je predsednik kantonalne vlade Denis Lasić rekao da nema nameru da podnese ostavku na tu funkciju, što je od njega tražio Plenum građana i građanki Mostara.

“Zna se kako Skupština bira i menja vladu. Ako se u Skupštini Hercegovačko neretvljanskog kantona skupi grupa koja će podržati smenu vlade, ponosno ću otići”, rekao je Lasić Feni.

Predstavnici mostarskog Plenuma građana i građanki uručili su predsedniku Skupštine HNK Ramizu Jelovcu (SDA) zahteve među kojima su i smena vlade i ukidanje beneficija i paušala političarima, te izjednačavanje njihovih plata sa prosečnom platom građana BiH.

Jelovac je predstavnike Plenuma primio u devastiranoj zgradi Skupštine, koja je zapaljena u protestima pre deset dana i obećao da će Kolegijum Skupštine razmotriti zahteve građana, a potvrdio je da bi Skupština mogla biti sazvana već za sutra.

Mirni protesti građana održavaju se u Bugojnu, Zavidovićima, Zenici, Travniku, Konjicu..

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s