Mushaf na dar sandžačkim mektebima

Mushaf na dar sandžačkim mektebima 

U subotu, 15.02.2014. godine, u prostorijama Sinan-begove medrese podijeljeno je oko hiljadu mushafa koje je donirala turska fondacija Zemin Vakfi saopštila je islamska zajednica Srbije.

Ova organizacija već dvije godine pomaže rad Sinan-begove medrese kroz razne vidove pomoći, a poslednja u nizu je oko 2000 primjeraka Kur’ana koji će biti podijeljeni polaznicima mekteba, Škola Kur’ana i vjerske nastave.

Prisutnim imamima se na početku obratio direktor medrese mr. Mensur ef. Zukorlić koji se zahvalio organizaciji Zemin Vakfi i njenim predstavnicima na pomoći koju pružaju medresi.
Mensur ef. je govoreći o medresi rekao da je ona emanet svih nas i da svi trebamo biti uključeni u njen rad.

Prisutnima se također obratio i muftija, Hasib ef. Suljović koji je imamima sa područja sandžačkog Mešihata prenio selame od Reisul-uleme i izrazio veliku zahvalnost organizaciji Zemin Vakfi a posebno njihovom predstavniku koji je porijeklom iz Sandžaka, gospodinu Ozcan Yeniay.

“To su ljudi koji izgaraju od želje da pomognu Sandžaku, islam i muslimane Srbije. Ono čime im možemo i trebamo uzvratiti jeste dova Svemogućem Allahu da im ukabuli, da ih pomogne i da im podari dobro dunjaluka i ahireta.

Neka u dovama svih nas i onih koji će ove mushafe koristit budu naša braća koja pomažu rad medrese i koji su donirali ove Kur’ane, neka Allah nagradi svakoga onoga koje bio sebeb da ovi primjerci Mushafa dođu u ruke onih koji će iz njih učiti.”

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s