Lukač: Dobro organizovani neredi

Direktor policije Federacije BiH Dragan Lukač izjavio je danas da istraga o rušilačkim demonstracijama u Sarajevu i drugim gradovima traje, ali da je izvesno da su neredi u kojima je zapaljena i zgrada Predsedništva bili dobro organizovani.

Lukač je za Face TV rekao da je to bio socijalni bunt naroda nezadovoljnog svojim statusom, ali oni, kako je naveo, na tom protest nisu činili krivična dela.

“Radi se o potpuno drugačijoj strukturi koja se ubacila u masu demonstranta ne da protestuje, nego je dovedena na lokacije gde su smeštene zgrade državne uprave s namerom da naprave incidente”, rekao je Lukač, navodeći da su i počinitelji izgreda i njihovi nalogodavci s područja BiH.

Istraga je, kaže Lukač, dosad utvrdila da su molotovljevi kokteli kojima su paljene zgrade naknadno dovoženi na proteste, a postoje i informacije o vozilu i osobi koja je dovezla kanistere s gorivom pred zgradu Predsedništva BiH.
Prema njegovim rečima, za tom se osobom traga.

Lukač je kazao da nije slučajno to što je požar podmetnut upravo u krilo zgrade Predsedništva BiH u kome je smešten državni arhiv, te da bi znatno manja šteta bila da se vatra pojavila u nekom drugom delu, gde nije bilo toliko zapaljivog materijala.

Advertisements
  1. #1 od Gazija, 20. Februara 2014. - 21:50

    Reblogged this on Bošnjaci.

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s