Kusturica: Koja gladna masa ruši i pali?

Narodni bunt u Federaciji BiH apsolutno je izrežirani koncept protiv RS i stvaranje unitarne Bosne, ističe reditelj Emir Kusturica upitavši koja to spontana gladna masa u jednom danu zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi.

Reditelj Emir Kusturica smatra da je višednevni narodni bunt u Federaciji BiH apsolutno izrežirani koncept protiv Republike Srpske i stvaranje unitarne Bosne, odnosno za hitnu potrebu rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Emir Kusturica.jpg

Kusturica je, gostujući u emisiji “Sedmica” na Radio Beogradu, rekao da je priča o socijalnim razlozima za bunt “više priča za Dikensa” nego za njega.

“Znamo da svi, osim Rusa, žive od 250 evra, a da pritom nose ‘Armani’ i da uspevaju da izdržavaju porodicu zato što su još uvek jednom nogom na selu”, rekao je Kusturica komentarišući višednevne proteste u Federaciji BiH.

Tvrdi i da unutar bošnjačkog ešalona vladaju razne obaveštajne službe koji tu, kako je rekao, među-obaveštajnu borbu završavaju na neobičan način.

“Koja je to spontana gladna masa koja u jednom danu sruši ili zapali četiri najozbiljnije institucije u jednoj državi? Koja je to spontana gladna masa koja uspeva da zapali zgradu Predsedništva koja simbolički spaja tri naroda po Dejtonu? Spajalo ih je i u vreme Tita”, rekao je Kusturica zapitavši, najzad, koja je to gladna masa koja zapali Arhiv u kojem izgori sve što se tiče Austrougarskog perioda.

Demonstracije u gradovima Federacije BiH su se 7. februara pretvorile u rušilačke i tada su zapaljene četiri zgrade kantonalne vlade, u Sarajevu sedišta federalne vlade i Predsedništva BiH.

Govoreći o obeležavanju 100. godišnjice od početka Prvog svetskog rata, Kusturica je rekao i da će najkasnije za 10 dana u svim gradovima Republike Srpske i Federacije početi potpisivanje peticije kojom će se tražiti revizija procesa protiv Gavrila Principa i “mladobosanaca” koji su osuđeni za Sarajevski atentat 28. juna 1914. godine.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s