Dodik: Ako ja odem, sa mnom ide i pola BiH

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Bakiru Izetbegoviću da će ostati tu gde jeste, da nosi cipele broj 47 i da, ako odluči da ode, na njima može da povuče više od 49 odsto BiH.

Milorad Dodik 1006 650x433 Dodik: Ako ja odem, sa mnom ide i pola BiH

 

Odgovarajući bošnjačkom članu Predsedništva na izjavu da „onaj kome se ne sviđa može da od iz BiH”, Dodik je uzvratio da takve izjave građane RS ne plaše.

“Ja mu poručujem da mi želimo da ostanemo na ovom području i da nas takvim izjavama neće uplašiti. Ne želimo biti organizovani kao sadašnja BiH. To je razlika. A ako me pitate o odlasku, moj je odgovor Izetbegoviću da nosim cipele broj 47, ali da mogu povući više od 49 odsto BiH”, rekao je Dodik u intervjuu zagrebačkom “Večernjem listu”, u izdanju za BiH.

On je pozdravio dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića u Mostar, dan nakon rušilačkih demonstracija u više gradova Federacije BiH.

“U Mostaru su napadnuti prostori i institucije gde dominantno žive Hrvati. A to nisu učinili Hrvati. Zato je pozitivno što je došao da smiri situaciju i onemogući revolt Hrvata, koji je bio opravdan”, smatra Dodik.

On kaže da ne razume zašto su Bošnjaci u Mostaru zapalili zgradu HDZ-a, a kada su se setili da bi to moglo da izazove ozbiljne problem otrčali su da zapale lokalno sedište SDA.

Dodik je ponovio da je jedino rešenje za BiH podela na tri države, koje bizajedničkim telima ustupile nadležnosti kroz konfederalni odnos.

“U tome slučaju imali bismo potpunu liberalizaciju ekonomije, ljudi i ideja, a da svako na svome području odlučuje sam o sebi”, naveo je Dodik.

On je primetio i da su bošnjački lideri SDA, SDP i SBB posvađani i da svi rade jedni protiv drugih, te da se njihovo savezništvo pojavi samo protiv nekog trećeg.

Advertisements
  1. #1 od Gazija, 20. Februara 2014. - 21:49

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s