Oglasio se Zukorlić – O odlasku u Siriju i Aćif Efendiji

Oglasio se Zukorlić – O odlasku u Siriju i Aćif Efendiji

Muftija Sandžački Muamer Zukorlić u intervjuu dnevnom listu Kurir osim što je kudio Tadića, hvalio Vučića i blatio Ljajiča koga njegovi portali konstantno provlače u negativnom kontekstu zbog stava o odlasku u Siriju za beogradske medije kazao je da „Sandžaklijama nije mesto u Siriji“.

Zukorlić je kazao da je “protiv odlaska naše dece u Siriju i na bilo koje drugo ratište, iako mislim da se nikom ne može osporiti pravo da sa svojim životom radi šta hoće. Mi Bošnjaci u Sandžaku smo malobrojni da bismo bili gorivo za bilo koje veliko pitanje u islamu.

Muftija se između ostalog dotakao i spomen-ploče Aćif-efendiji i kazao da je  „priznao pravo na strepnju. A i ne znam što meni postavljate to pitanje kad je ministar vlade postavljao tu tablu. Problem je što Beograd nema snage da da slobodne izbore u Sandžaku, a onda da prihvati partnere koji će biti korektni, pa makar bili i tvrdi. Koji će pričati istu priču i u Pazaru i u Beogradu, s kojima će se neke stvari možda teško dogovarati, ali će se poštovati. To je u interesu i Srbije i Sandžaka.

  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s