Cerić i Zukorlić proglasili svebošnjačku mobilizaciju!

Cerić i Zukorlić proglasili svebošnjačku mobilizaciju!

 Mustafa Cerić i Muamer Zukorlić su u ime Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) formirali Krizni štab zbog demonstracija u BiH. A sve para-panbošnjačke isntitucije na čijem su čelu (SBK i BANU) preživljavaju pravi brodolom, jer ih funkcioneri i članovi napuštaju.

Svjetski bošnjački kongres izražava zabrinutost za stabilnost države Bosne i Hercegovine“, stoji u Proglasu SBK.

Zatim Svjetski bošnjački kongres izražava razumijevanje i “opravdanost građanskih protesta izazvanih sistemskom korupcijom na svim nivoima vlasti, neodgovornim ponašanjem vladajućih struktura i neadekvatnim ustavnim uređenjem države Bosne i Hercegovine”.

Ipak, „Svjetski bošnjački kongres najoštrije osuđuje sve oblike nasilja koji imaju za posljedicu urušavanje državnih institucija i uništavanje imovine“!

I stoga „Svjetski bošnjački kongres formira Krizni štab sa zadatkom da hitno pripremi i aktivira operativni plan za djelovanje organa SBK u kriznoj situaciji“.

Pa, „Svjetski bošnjački kongres očekuje od svih patriotski orijentiranih građana da se radi učešća u aktivnostima Kriznog štaba, jave na tel. +38733922990 ili na e-mail.

Da nije lakrdija kakvu su Bošnajic naučili od manipulatora Dr Mastafe Cerića i Muamera ef. Zukolića, nako bi možda i kontaktirao navednu adresu i prijavio se za „mobilizaciju“.

Cerić i Zukorlić trebaju uspostvaiti Krizni štab radi spašavanja istih institucija u ime kojih pozivaju na sapašavanje države. Jer, i SBK i BANU već doživljavaju brodolom. Nesudđeni „premijer“ SBK-a, Mirsad Čaušević, već je podnio ostavku i čak prekinuo svaku komunikaciju sa presonama i adresama na kojima se nalaze ove „panbošnjačke“ institucije.

A, akademik Ferid Muhić, kao predsjednik BANU-a, poslao je pismo Džemaludinu Latiću u kojem ga uvjerava da on jest čaln BANU-a odakle su ga samovoljno bili isključili Cerić i Zukorlić, te da će na narednoj redovnoj i legalnoj sjednici BANU-a „biti riječi o tom slučaju“, što znači da je sasvim izvjestan raskol u ovoj pompezno formiranoj para-pan-bošnjakoj instituciji!

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s