Radnici GRAS-a danas ispred Vlade Kantona Sarajevo

Radnici preduzeća GRAS danas će se u 15 sati okupiti ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi iskazali nezadovoljstvo radom Vlade.

Predsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Himzanija u ponedjeljak je potvrdio Feni da radnici ne odustaju od jednosatnog protesta koji je ranije najavljen za utorak, 11. februar, ispred zgrade Vlade Kantona.

Istaknuo je da zbog tog protesta neće biti obustave gradskog saobraćaja.

Po njegovim riječima, danas i narednih dana u 15 sati planiraju mirno okupljanje pred zgradom Vlade KS-a uprkos tome što je ta zgrada, kako je poznato, devastirana tokom protesta u petak.

Himzanija je podsjetio da su se na taj korak odlučili jer su nezadovoljni situacijom u javnom prijevozu i teškim položajem u kojem se nalaze već nekoliko mjeseci, dok nadležni ne čine ništa da se stanje popravi.

Dodao je da očekuju isplatu decembarske plate, a jedan od njihovih prvih zahtjeva je realizacija zaključaka Skupštine KS-a s ciljem stabilizacije ovog javnog preduzeća.

“Mi stojimo iza onoga što radimo i dostojanstveno ćemo tražiti ispunjenje naših zahtjeva”, kazao je Himzanija, istaknuvši da osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s