ORaH: Milanovićev posjet Mostaru nedopustivo miješanje u unutarnje stvari BiH

Stranka Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) nedavni je posjet Mostaru hrvatskog premijera Zorana Milanovića ocijenila nedopustivim miješanjem u unutarnje stvari BiH, ističući kako toj susjednoj zemlji nije od pomoći posjet usmjeren samo prema jednoj, hrvatskoj zajednici.
“Posjet premijera RH Zorana Milanovića Mostaru smatramo nedopustivim miješanjem u unutarnje stvari nama susjedne zemlje. Bosna i Hercegovina se nalazi u izuzetno ranjivom položaju, u kojoj joj je potrebna svaka pomoć kako bi se stanje stabiliziralo. Toj situaciji nije od pomoći nenajavljena posjeta susjednog državnika koja je usmjerena prema samo jednoj zajednici, naime u Mostaru je premijer Milanović posjetio prostorije HDZ-aa BiH, koju su prosvjednici zapalili, ali ne i prostorije stranke SDA koje su, također, zapalili”, ističu iz OraH-a u današnjem priopćenju.

Naglašavaju kako BiH nije neutralni prostor u koji se ide bez najave te da se teško može očekivati da prosvjednici poštuju legalno izabrane vlasti, “kada to ne čini ni naš premijer”.

Iz OraH-a poručuju kako podupiru nastojanja građana BiH za boljim i pravednijim društvom te pozdravljaju sve građanske akcije, pa i demonstracije nezadovoljstva, koje demokratskim i mirnim metodama nastoje promijeniti nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi BiH.

“Ipak, moramo osuditi ispade raznih vrsta, koji su uključivali palež, pljačku i ulično nasilje, koji nikako ne mogu doprinijeti poboljšavanju situacije u toj zemlji, već naprotiv, doprinose urušavanju, ne samo institucija, već i društva u cjelini”, navodi ORaH.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s