Fahrudin Radončić: Predlog za vanredne izbore u Federaciji BiH je zamka vladajuće mafije

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da ne ne treba pristati na raspisivanje vanrednih izbora u BiH jer je to “nova zamka državne mafije koja na svakim izborima krade glasove”.

“Građani 20 godina nisu mogli da menjaju vlast, jer je vlast krala na izborima, budući da ima svoje izborne komisije”, rekao je Radončić u intervjuu za sarajevsku privatnu TV1, povodom velikih protesta u Federaciji BiH.

Radončić, koji je i predsednik partije Savez za bolju budućnost (SBB), podsetio je da raspisivanje vanrednih izbora traže vladajuće stranke u Federaciji BiH –  Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA), iako izborni zakon ne previđa mogućnost održavanja vanrednih izbora.

On je dodao da nije realno očekivati raspisivanje takvih izbora, jer stranke u Republici Srpskoj” neće na to pristati.

“Umesto što nude razne papire, bolje bi im bilo da ponude ostavku svojih kadrova”, poručio je Radončić aktuelnoj vlasti SDP-a i SDA.

Ministar bezbednosti Federacije BiH, dodao je, govoreći preko sarajevske televizije Hajat, dodao i da “neko mora da odgovara građanima za 20 godina loše vlasti”.

“Imamo 55 posto nezaposlenih, a prva smo zemlja u Evropi po siromaštvu i po sistemskoj korupciji i imate vlast koja krade sve izborne rezultate”, rekao je Radončić.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s