Nemačka policija zaustavila svatove i oduzela 25 vozačkih dozvola

Nemačka policija je zaustavila turske svatove na autoputu u Bremenu i zbog sporog kretanja i remećenja saobraćaja oduzela 25 vozačkih dozvola vozača koji su bili učesnici svatovske kolone, prenosi agencija Anadolija.

download1 Nemačka policija zaustavila svatove i oduzela 25 vozačkih dozvola

Iz policije je saopšteno da su njihove ekipe pratile svatovsku kolonu od 30-ak vozila i da su ih zaustavili u mjstu Ostervisen, te im tom prilikom oduzeli vozačke dozvole. U saradnji sa Tužilaštvom protiv vozača je pokrenut postupak zbog narušavanja reda u javnom saobraćaju.

Jedan od svatova Serafetin Jildirim je kritikovao policiju zbog ovog poteza i kazao da je reč o svatovima koji su se u koloni kretali ka svadbenoj sali, gde je planirano slavlje.
– Skrenuli smo na parking da se malo odmorimo, a odjednom se pojavila policija koja nas je blokirala i legitimisala sve svatove. Prišao mi je komesar Holger Bode i kazao da je neko snimao svatove autoputem i da se veliki broj ljudi žalio da usporavamo saobraćaj“, kazao je Jildirim.

Istakavši da su im vozačke oduzete po nalogu tužioca i da nisu dobili nikakve pisane kazne, Jildirim tvrdi da im se slične stvari dešavaju prilikom putovanja u Tursku, kada im bugarska policija bez obrazloženja oduzima vozačke i isključuje ih iz saobraćaja. On je dodao da su zatražili pomoć advokata i da će se žaliti.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s