Građani Sarajeva: Odakle da obnovimo spaljeno

Koliko je situacija u Sarajevu i dalje napeta posle nereda, najbolje svedoči nemogućnost policije da garantuje bezbednost. Tako je policajac novinaru savetovao da ne zastaje automobilom beogradskih tablica u glavnoj ulici, jer ne može da, kako je rekao, garantuje bezbednost budući da je “narod besan”.

Stanovnici Sarajeva su ogorčeni zbog paljenja zgrada Predsedništva i Kantona Sarajevo i sa nevericom obilaze zapaljenja zdanja….

Rad vatrogasaca, koje je obezbeđivala policija, pratio je daleko posle ponoći, radoznalo jedan broj mladih građana, koji su stajali pored puta i slikali zgrade u plamenu. I vozači automobila u prolazu u glavnoj ulici stajali bi da pogledaju nanetu štetu.

Radnici u obližnjim kafićima i prodavnicama osudili su nasilje do kojeg je došlo u petak u Sarajevu.

“To su učinili sve klošari, narkomani, huligani”, kritikovao je ogorčeni mlađi Sarajlija divljanje po njegovom gradu.

Stanovnici Sarajeva su ogorčeni zbog paljenja zgrada Predsedništva i Kantona Sarajevo i sa nevericom obilaze zapaljenja zdanja.

– Ovo nije nikakvo rešenje. To je sramota. Podržavam mirne proteste. Narod je ogorčen i trpi. Žvim u centru i verujte da ne mogu da prepoznam grad. Plakala bih – reakcija je sredovečne Sarajke.

Sarajlija, koji je prolazio ulicom Maršala Tita, u kojoj su demonstranti lomili sve pred sobom, ocenio da je divljanje u centru grada katastrofalno i žalosno.

– Narod je toliko nezaposlen, nemaju šta da jedu i došlo im je kako se kaže “pet do dvanaest”, ali uništavanje objekata nije način protesta. Treba promeniti vlast koja je nesposobna, ali ne nasrnuti na objekte – istakao je on dodajući da sada građani Sarajeva treba da saniraju štetu, upitavši odakle.

Mlađi Sarajlija ocenio je da “paljenje pokazuje kućno vaspitanje balavaca koji su to uradili”.

– Protest je jedna stvar, i to podržavam. Ako je trebalo vladu smeniti, za to postoje načini. Katastrofa je uništavati. To su deca od oko 16 godina koja se sada hvale slikama na Fejsbuku – ogorčeno je konstatovao.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s