U Bijeljini se orilo: Bijeljina je Srbija, nikad Federacija

Na Gradskom trgu u Bijeljini danas su istovremeno održana dva protesta – stotinak mladih s jedne strane uzvikivali su “Lopovi!”, a nasuprot njih grupa okićena srpskim zastavama skandirala je “Ne protestima u Republici Srpskoj”, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Skandirali i ime Ratka Mladića: Demonstranti u Bijeljini

Jednočasovni skup dve suprotstavljene grupe od po stotinu ljudi, uglavnom mladih, protekao je mirno, a policija je udaljila jednog mladića koji je pokušao da nasrne na drugu grupu.

Organizatori protesta, uz nekoliko uzvika “Lopovi, lopovi!”, nisu izneli nikakve zahteve, niti su imali transparente iz kojih bi bili jasni razlozi njihovog protesta.Na kontra-protestu mladi su bili okićeni srpskim zastavama i jasno izneli stav “Ne protestima u Srpskoj” i “Ne širenju požara iz Federacije BiH u Republiku Srpsku”.
Dve grupe bile su razdvojene samo ulicom i brojnim policijskim snagama bez zaštitne opreme.

Grupa “Ne protestima u Srpskoj” pozivala je na razum, da se nemiri iz Federacije BiH ne prenesu na Republiku Srpsku, javio je RTRS.

“Ne želimo da se požar iz Federacije BiH proširi na našu Srpsku”, rekao je novinarima vođa grupe Aleksandar Babić, dok je masa iza njega, okićena srpskim zastavama, uzvikivala ime generala Ratka Mladića.

Babić je rekao da su Bijeljini preko društvenih mreža već tri puta najavljivani protesti, a da je kontra-protest spontano organizovan, da bi se sačuvala zemlja koju su, kako je naveo, napravili srpski očevi.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s