Goranci: Nismo postigli dogovor s Ugljaninom

 Građanska inicijativa Goranaca saopštila je danas da nije postigla nikakav dogovor niti potpisala koalicioni sporazum sa Strankom demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i da će odluku o načinu izlaska na izbore objaviti sutra.

sulejman ugljanin Goranci: Nismo postigli dogovor s Ugljaninom

Kako se navodi u saopštenju, jedina stranka, odnosno lista, sa kojom je Građanska inicijativa Goranaca razgovarala o izborima jeste lista koju vodi Aleksandar Vučić.

 – Goranci su na današnjem Predsedništvu Građanske inicijative Goranaca odlučili sa kim će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, odnosno koju će listu za izbore podržati. Odluku o tome ćemo objaviti sutra, nakon što Glavni odbor Građanske inicijative Goranaca podrži i prihvati odluku Predsedništva, navodi se u saopštenju.

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je danas da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranača prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina.

Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se sa predsednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

 – Predsednici ovih partija prihvalili su ideju predsednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s