Dodik: Ovo je pokušaj da se dešavanja iz FBiH prenesu u Republiku Srpsku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da samo ekonomski i socijalni problemi nisu razlog za nemire u više gradova Federacije BiH, već da je reč o “projektu koji bi trebalo da eskalaciju događaja iz FBiH na neki način transferiše prema Republici Srpskoj”.

Dodik: Ovo je pokušaj da se dešavanja iz FBiH prenesu u Republiku Srpsku

On je rekao da će to biti i jedna od glavnih tema njegovog sutrašnjeg sastanka u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem će učestvovati i predsednik SDS-a Mladen Bosić.

Dodik smatra da poslednja dešavanja u Federaciji BiH potvrđuju da se problemi pokušavaju preneti u Srpsku, ocenjujući da svaka destabilizacija institucija RS direktno utiče na destabilizaciju same Republike.

Dodik je u intervjuu za Srnu, koji prenose banjalučke “Nezavisne novine” na svom sajtu, rekao i da je ponosan na građane RS koji nisu naseli na provokacije i dozvolili da se nemiri iz Federacije BiH prenesu u Srpsku.

On je podsetio da rukovodstva Srpske i Srbije imaju redovnu komunikaciju o svim važnim pitanjima, podsetivši da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, pa je razumljivo da ima interesa i za razvoj situacije u BiH, kao i da u tom kontekstu vidi sutrašnji sastanak.

Napominjući da će se na sastanku sa Vučićem više pričati o situaciji u FBiH nego o RS, Dodik je ocenio da je u Federaciji BiH poslednje četiri godine potpuno izgubljena kontrola vlasti i situacija ni po čemu ne liči na stabilnost koju ima Republika Srpska.

Ocenjujući da bošnjački političari čine sve da se kriza prenese u Republiku Srpsku pa da i tu dođe do masovnih okupljanja i protesta, Dodik je poručio da u Srpskoj svako ima pravo da na demokratski i zakonit način izrazi nezadovoljstvo, ali da se neće tolerisati rušilački pohodi.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s