Ćorović:Na listi DS, ali ne ulazim u stranku

Bivša direktorka NVO Urban in iz Novog Pazara Aida Ćorović saopštila je danas da listi Demokratske stranke (DS) pristupa kao nestranačka ličnost i da ostaje dosledna u odluci da ne bude aktivan član bilo koje stranke.

Ona je u saopštenju dostavljenom medijima navela da je glavni razlog za njeno pristupanje listi demokrata zaštita ljudskih prava, čime se i bavila u prethodnih 20 godina.
“Smatram da će u godinama koje su pred nama, a tiču se procesa pridruživanja Evropskoj uniji, dalja borba za poboljšanje ljudskih i manjinskih prava, ali i poboljšanje statusa civilnog društva, biti imperativi, a ja sam sigurna da na ovim poljima mogu da dam svoj značajan doprinos”, istakla je Aida Ćorović za koju je objavljeno da će biti kandidat za poslanika DS.

mc.rs

Ona je dodala da se za tu listu odlučila i zato što smatra da DS, bez obzira na teške trenutke kroz koje prolazi, predstavlja jedinu snažnu opozicionu stranku koja može da bude korektiv svake, pa i ove vlasti.

“Ovoj stranci dajem podršku jer duboko verujem da, i pored svega, okuplja kvalitetne ljude, i ne zaboravljam da je baš ova stranka pokrenula procese pridruživanja evropskoj porodici, ali i mnoga druga pitanja, ključna za našu zemlju. Smatram da snažna DS, bez obzira da li je na vlasti ili u opoziciji, znači snažnu, demokratsku Srbiju”, navela je Aida Ćorović.

Demokratska stranka na poslaničke izbore 16. marta ide na zajedničkoj listi s Novom strankom, Demokratskim savezom Hrvata Vojvodine, Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”, Bogatom Srbijom i aktivistima za demokratiju i ljudska prava, među kojima je i Aida Ćorović.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s