Rekonstrukcija Sabornog hrama u Sarajevu

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević posjetili su danas Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, gdje ih je starješina hrama protojerej Borislav Livopoljac upoznao o radovima na rekonstrukciji i restauraciji crkve, koji traju od 2005. godine.

 

Livopoljac je rekao da su trenutno najveće aktivnosti usmjerene na restauraciju ikonostasa, za šta su potrebna velika novčana sredstva.

On je izrazio zahvalnost federalnim, kantonalnim i opštinskim vlastima na do sada pruženoj pomoći u rekonstrukciji hrama, kao i velikom angažmanu Pudarića i Radivojevića, te izrazio nadu da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena.

 

Protojerej Livopoljac uručio je Pudariću i Radivojeviću gramate – priznanja i zahvalnosti za njihov lični angažman u obnovi hrama, kao i gramatu federalnom Ministarstvu prostornog uređenja.

Pudarić i Radivojević izrazili su zadovoljstvo do sada učinjenim na rekonstrukciji i obnovi Saborne crkve, jednog od simbola po kojem je Sarajevo prepoznatljivo.

Oni su istakli da će u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti učiniti sve da pomognu u nastavku i uspješnom okončanju aktivnosti na obnovi hrama.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s