UAE proširuju privrednu saradnju sa Srbijom

Ujedinjeni Arapski Emiratim zainteresovani su za proširenje privredne saradnje sa Srbijom.

Dubai-b

Kako se navodi, delegacija PKS koja je u radnoj poseti UAE boravila od 31. januara do 2. februara, imala je sastanke sa privrednicima i predstavnicima komora u Abu Dabiju, Dubaiju, Ras Al Kajmahu, a srela se i sa predstavnicima srpske dijaspore u UAE.

Dodaje se da su na tim sastancima razmatrane mogućnosti investicionih ulaganja u domenu poljoprivrede, industrije, infrastrukturnih projekata, kao i mogućnost otvaranja predstavništava banaka čije su centrale u UAE.

“Na svim sastancima ocenjeno je da sada postoji pun politički i privredni konsenzus u Emiratima da se krene u investicionu ofanzivu u Srbiji”,naglašava se u saopštenju PKS-a.

Precizira se da je delegacija PKS koju je predvodio potpredsednik komore Raša Ristivojević posetila i jedan od najvećih farmaceutskih kompleksa “Julphar” gde je razgledala vodeću liniju za proizvodnju biotehnoloških lekova, a posebno insulina.

Dodaje se da je prisustvovala i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između kompanije “Unionholding” i “Julphara” o otvaranju u Srbiji predstavništva kompanije, čiji će glavni zadatak biti promocija trgovine između dve zemlje u domenu farmacije.

  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s