Dan mrmota u Višegradu

Usisale: e-Novine
Uhićeni šumski suveniri: Nemanja, djevojka Jelena, sin Novak, majka Dijana

Uhićeni šumski suveniri: Nemanja, djevojka Jelena, sin Novak, majka Dijana

Susret dva srpska živuća brenda u gradu-zločincu ostaće upamćen po plitkoumnom srbovanju Tenisera i Multipraktika, ali i masovnoj histeriji lokalnih Šumnjaka kojima je sekira pala u genocid onog časa kad su svoj zaljubljeni pogled mogli da zalepe na tijela dvojice velikih prijatelja Mileta Dodika, koji, istina, u Andrićgradu nije bio prisutan, ali je njegov inteligentni duh lebdeo nad razdraganim masama. Nešto od te apokaliptične atmosfere zabeležili su veličanstveno nepismeni prekodrinski mediji i tako dali neophodan šlagvort na tortu zaumnih međunaslova…

Crkvenoljupci: Brendovi posle molitve

 

VIŠEGRAD PIŠKI OD SREĆE: Danas je u Višegraduboravio proslavljeni srpski i svjetski teniser Novak Đoković, zajedno sa članovima svoje porodice, među kojima su bili majka Dijana i djevojka Jelena Ristić.

BOGOVI SU PALI NA TEME: Mada je posjeta bila nenajavljena u kompleksu Andrićgrada najslavnijeg srpskog sportistu, koji je sa Mećavnika stigao sa režiserom Emirom Kusturicom, dočekalo je nekoliko stotina višegrađana i turista.

GRAND SLAM IKONA: Kusturica je zajedno sa Đokovićem prošao glavnom ulicom Mlada Bosna, a potom su obišli knjižaru „Ili-ili“ i spomenika Ivi Andriću na Trgu Nikole Tesle. Nakon što su se zadržali pored spomenika Petru Drugom Petroviću Njegošu na istoimenom trgu u Andrićgradu, obišli su i crkvu Svetog Kneza Lazara, gdje je Đokovićusveštenik Sredoje Andrić darivao ikonu Presvete Bogorodice.

ZLATNIK MI, DRAGI, ISPECI PA RECI: U Andrićevom Institutu Kusturica je Đokoviću uručio zlatnik i ključAndrićgrada, kao i vjernu maketu ćuprije na Drini, rad višegradskog penzionera, drvorezbara Tomislava Neškovića.

Masa se talasa: Teturanje andrićgradskim sokacima

 

SVI U GOVNIMA, A PROFESOR ĐOKOVIĆ U BIJELIM HLAČICAMA: Kusturica je, uručujući Đokoviću zlatnik Andrićgrada i ključeve grada od kamena, nagovijestio da bi se u njemu, osim istorije, filma, pozorišta i književnosti, mogao izučavati i tenis, jer se bolji profesor od Noleta ne može poželjeti.

Poklončić za Srbendu: Đoković u umerenoj ekstazi

 

ODUŠEVILO ME ODUŠEVLJENJE: U kraćim izjavama za novinare Novak Đoković nije krio oduševljenje Andrićgradom, posebno ističući značaj i ulogu Andrićevog Instituta, te činjenicu da u ovom kompleksu posebno mjesto zauziumaju dva srpska velikana, Njegoš i Andrić.

Ovde ćeš biti profesor, Đokoviću: Nemanja prstom pokazuje neku zgradu

 

HOĆU DA BUDEM AKADEMIK: Volio bih da na neki način budem deo Andrićevog instituta, koji je bez sumnjejedna od najznačajnijih institucija posvećena istoriji srpskog naroda, naglasio je Đoković.

REKET MI NEĆE ODUZETI IDENTITET: “Kao pripadnik srpskog naroda osjećam se odgovornim prema Kusturici, koji je ovdje načinio svoje životno djelo i to me obavezuje da učestvujem u ovom projektu da bi se sačuvala srpska kultura, identitet i korjeni našeg naroda“, rekao je Đoković.

Osećam neku naizmeničnu struju u narodu: Đoković na 220 volti

 

KUSTA ZLATNIH USTA: „Đoković je svetosavski podvižnik koji najkomplikovanije situacije na sportskom terenu i životu rješava na najpametniji način“.

NEMANJU DRMNULA NAIZMENIČNA STRUJA: “Kad Novak usred Wimbledona podigne pobjednički pehar, ono što nama nije bilo određeno, to je ravno istoriji i to se graniči sa pronalaskom naizmjenične struje

Bože, kako smo lijepi: Unisono razmišljanje dva drugara

 

JEBALA MARA BUMBARA: Đoković je na to primijetio da svaki čovjek želi da uspije i usavršava se u radu i životu, ali to je, kako je rekao, za one koji ostvare samo pravac struje u jednom smjeru.

Liči na ćupriju: Odlično za kredenac u vikendici

 

OVAKO JE ZAPLAKAO NOVAK GLEDE OTADŽBINE: „Većina ljudi nema tu sreću da ostvari svoje životne snove jer teško živi i zato je potrebno pomoći i vratiti dug našoj otadžbini“.

* Originalni tekstovi, pravopisno slobodni od uma, preuzeti iz šumskih medija genocidnog entiteta; međunaslove bez sile obezbedio Dodik Mile 

  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s