Kusturici nagrada za životno delo

Kusturici nagrada za životno delo

Belgijska filmska nagrada Magrit di sinema za životno delo pripala je ove godine dvostrukom dobitniku Zlatne palme na festivalu u Kanu, režiseru, glumcu i muzičaru Emiru Kusturici.

Žiri Magrit di sinema, kojem je predsedavala poznata belgijska glumica Emili Deken, u obrazloženju nagrade za životno delo Kusturici, uporedio je našeg reditelja sa takođe svetski poznatim belgijskim režiserima Žan-Pjerom i Likom Dardenom, istakavši da izuzetno angažovani Kusturica nikad ne okleva da se upusti i u nemoguće bitke u kojima stalno pobeđuje.

Ove cenjene godišnje nagrade, koju zajedno s nagradama za najbolje filmove, režiju i glumačka ostvarenja, dodeljuje belgijska valonska filmska Akademija Andre Delvo.

Žiri Magrit di sinema je za najbolji belgijski film ove godine proglasio animirano delo “Ernest e Selin” režisera Vensana Patara i Stefana Obijea, a nagradu kao najbolji strani film dobio je Adelin život (La vide d'Adele) Abdelatifa Kešiša.

Belgijski glumac Benoa Pelvord je dobio glavnu nagradu Magrit di sinema, za ulogu u filmu “Mesto na Zemlji”, režiserke Fabijen Gode, a za najbolju glumicu proglašena je Polin Etjen za ulogu u filmu” “Redovnica” (La Religieuse) reditelja Gijoma Niklua.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s