Škrijelj – Radovi na memorijalnom centru mogu da počnu! Zukorlić najavio blokadu!

Škrijelj – Radovi na memorijalnom centru mogu da počnu! Zukorlić najavio blokadu!

Bošnjačko nacionalno veće , koje predvodi Esad Džudžević, predstavilo je idejno rešenje za memorijalni centar koji će se graditi u novopazarskom naselju Hadžet, na mestu gde su tadašnje komunističke vlasti 1945. godine streljale oko 1.500 novopazaraca. Redžep Škrijelj iz BNV najavio je da radovi mogu da počnu, sa druge strane Muamer Zukorlić protivi se izgradnji i najavio je „Blokadu“ tih radova jer je „vakufska parcela“.

redzep skrijelj 300x217 Škrijelj   Radovi na memorijalnom centru mogu da počnu! Zukorlić najavio blokadu!

 

Član Izvršnog odbora BNV Redžep Škrijelj smatra da memorijalni centar treba da simbolizuje sećanje na sve nedužne bošnjačke žrtve tokom 20. veka. Izgradnja ovog memorijalnog centra je naš cilj, nadamo se da ćemo ga realizovati u atmosferi opšteg koncenzusa svih Bošnjaka, ističe Škrijelj i naglašava da parcela na kojoj je predviđena izgradnja centra pripada gradu, ali da se nada da neće biti problema oko eventualne kupovine parcele i dozvole za izgradnju. Radovi bi, kaže Škrijelj, mogli da počnu čim budu dobijene potrebne dozvole i rešena pravna pitanja.


Međutim sa druge strane muftija Muamer Zukorlić najavio je „blokadu“ izgradnje ovog memorijalnog centra jer prema njegovim rečima „to je vakufska zemlja i samo oni mogu tu graditi“.
Zukorlić je tako najavio blokadu izgradnje memorijalnog centra za žrtve komunističkog režima koje su streljane na Hadžetu. Zukorlić preko svojih medija ovih dana vrši nesvakidašnju medijsku kampanju protiv predsednika BNV Esada Džudževića.

Podsedimo sporna parcela za koju predstavnici mešihata tvrde da je vakufska prodata je od strane Hajra Tutića tadašnjim vlastima u Novom Pazaru za šta postoje i priznanice koje je Tutič potpisao.
Naš izvor blizak BNV kaže da je Zukorlić ljubomoran na sve ono što radi BNV i da će pokušati da opstruira na sve moguće načine izgradnju Memorijalnog centra na Hadžetu ali da su oni odlučni da izgradnju spomen kompleksa žrtvama komunističkog režima sprovedu do kraja.
Analitičari koje smo kontaktirali kažu da je Zukorlić „ustvari ljubomoran na sve koji pokušavaju da urade bilo koji projekat koji se tiče Bošnjaka jer sebe smatra jedinim koji treba da radi te projekte“.

Podsetimo Zukorlić je u Luksemburgu prikupio 77 hiljada evra za izgradnju BKC Petnjica od dijaspore. Na parceli je postavljen samo kamen temeljac a od radova ni traga ni glasa.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s