Pogledajte gostovanje Muftije i Jusufspahića na FTV

 

U emisiji ‘Pošteno‘ Muftija Zukorlić je gostovao zajedno sa Muhamedom Jusufspahćem.

O političkom konceptu koji je podržavao Muftiju prema riječima novinarke Duške Jurišić, glavni Muftija Zukorlić je kazao da se nakon udara na Islamsku zajednicu ispostavilo ono što su tada načelno tvrdili, a što je sada veoma precizno. „Ovdje i dalje postoje snage koje i dalje dominiraju političkom i općom javnom scenom u Srbiji to su SPC i SANU, bez obzira ko došao na vlast. U pokušaju da se iz toga izvuče, imamo samo jedan primjer koji se tragično završio to je Zoran Đinđić.“

Zukorlić je, ipak, pozvao sve muslimane u Srbiji da se bez straha od kazni i odmazde, vrate u okrilje Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je odstupio sa čela Mešihata IZ u Srbiji nakon izbora za predsjednika Mešihata 4. januara. Na to mjesto je došao njegov blizak saradnik i prijatelj dr. Mevlud Dudić, koji je nedavno izjavio da je ponosan onim što je uradio muftija Zukorlić.

Advertisements
 1. #1 od Gazija, 28. Januara 2014. - 22:59

  PROPAO POKUŠAJ FEDERALNE TV “POŠTENOG” RAZBIJANJA BOŠNJAKA
  Autor: Elmedina Muftić
  Objavljeno: 28. January 2014. 21:01:01
  Elmedina MUFTIĆ: Ljubav za naciju, vjeru i domovinu su njegov pokretač, a snaga mu je islam. Naučen da se kičma samo pred Gospodarom povija, pred ljudima je uspravan i ravnopravan. Argumenti su njegovo oružje, moral njegova nepobjedivost, svetinja koju brani čini ga nadmoćnim u očima onih koji ga ne vole. Mogu ga ne voljeti, osuđivati, osporavati, ali ga ne mogu ignorisati. Čovjek ima harizmu, koja je neuništiva, to dobiješ rođenjem ili ne dobiješ. Emisija je pokazala, da ni montirani materijal, ni tendencioznost voditelja ne mogu da pobijede moć argumenata, istine i slobode čovjeka.
  Sloboda naroda se ogleda i u ovoj misli, “Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu.”
  Nenavikli da u Bošnjaka ima i onih koji misle i ne boje se iznijeti svoj stav, glasno i jasno reći da Bošnjaci za sebe žele ono što drugi narodi stoljećima uživaju. Gledatelji Federalne televizije su sinoć ostali pozitivno zatečeni, riječ je o emisiji “Pošteno” s Duškom Jurišić, u kojoj su gosti bili sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić i srpski muftija Muhamed Jusufspahić. Naši političari su nas navikli da govore nejasno, smušeno, ulizički, bez jasnog stava, proračunato i politikanski. Uvijek imajući na umu da im trebaju glasovi, kao i naklonost međunarodne zajednice, stavljaju sebe u sluganski odnos i ponavljajući već poznate priče, pojave se i odu, a iza sebe ne ostave nikakav trag. Njihove nastupe zaboravimo prije nego li upamtimo.

  Sinoć se kao i svaki put kad je muftija Muamer ef. Zukorlić u prilici da iznese svoj stav na nekom od elektronskih medija, osjetilo osvježenje misli i ideja. Sloboda govora i mišljenja je dobila na težini, demokratija se osjetila u svakoj izrečenoj misli, briljantnost uma osvijetlila je tamu učmalosti, nedosljednosti, političke bijede, niskosti pa i istraumatiziranosti ovdašnjih političara. Čovjek je pokazao šta znači osjećati sebe slobodnim. Poučio nas je kako se živi bez krize identiteta, s jasnim ciljem i stavom. Pokazao nam, da je ubjeđenje u ideju ispred funkcija, i da se za dobrobit nacije i zajednice, vlastiti interes stavlja u stranu. Svojom samouvjerenošću, težinom i bistrinom izgovorenih misli, jasnom porukom i znanjem šta želi ostavljao je bez riječi sugovornika Jusufspahića, kao i voditeljicu Dušku Jurišić, kojoj ni njena već isprobana tendencioznost i arognatnost nisu pomogle da emisiju okrene u sebi željenom smjeru. Jer sve njene podvale i montirane priloge muftija je prozreo još u najavi. Voditeljica je spas tražila u reprizi, odnosno da se još bolje naoruža neistinama, i da to tada sebi pribavi ličnu kartu države u kojoj živi i radi i za račun građana te države (a dobro je poznato da su Bošnjaci ti koji e najvećoj mjeri plaćaju TV pretplatu) sebi osigurava egzistenciju.

  O Jusufspahiću se nema šta ni reći, on je sve sam o sebi kazao. Odnosno nije kazao ništa, jer je bio totalno nezanimljiv, i sam je to priznao u času kad mu je ego nadvladao um pa je obrativši se voditeljici izjavio “da je trebala pozvati samo muftiju” i bio je u pravu. Neko sreću donese svojim prisustvom, neko svojim odsustvom, beogradski muftija Jusufspahić junior spada u ovu drugu grupu. Nadam se da je sinoć naučio lekciju, više radi sebe, nego radi nas, jer je izgledao jadan i nedorastao zadatku i funkciji koju obavlja.

  Ono što me posebno oduševilo i dalo mi nadu je izjava muftije Muamera Zukorlića u pomenutoj emisiji “Kandidovat ću se za predsjednika RS-a”. Kod mene je ova izjava pobudila nadu, kao i spoznaju da i mi Bošnjaci konačno u svojim redovima imamo gaziju, čovjeka koji sebe smatra slobodnim, a sloboda je vrlo luksuzna stvar, koji se ne boji nikoga osim Allaha, dž.š. i nema problem s drugim i drugačijim, jer se sam sobom grije. Ljubav za naciju, vjeru i domovinu su njegov pokretač, a snaga mu je islam. Naučen da se kičma samo pred Gospodarom povija, pred ljudima je uspravan i ravnopravan. Argumenti su njegovo oružje, moral njegova nepobjedivost, svetinja koju brani čini ga nadmoćnim u očima onih koji ga ne vole. Mogu ga ne voljeti, osuđivati, osporavati, ali ga ne mogu ignorisati. Čovjek ima harizmu, koja je neuništiva, to dobiješ rođenjem ili ne dobiješ. Emisija je pokazala, da ni montirani materijal, ni tendencioznost voditelja ne mogu da pobijede moć argumenata, istine i slobode čovjeka.

  Sloboda naroda se ogleda i u ovoj misli, “Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu.”
  Molim Stvoritelja da su ovakva vremena daleko iza nas…

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s