Albanski mediji: Napadač iz Preševa nije vehabija nego roker

Knut je po tragovima na Fejsbuku celu prethodnu noć proveo budan budući da je od 23.00 sata u petak, do 7.30 sati u subotu, bez prestanka objavljivao nove postove. Svoje statuse je objavljivao na norveškom i na engleskom jeziku

Foto: facebook/comknut.teisnes

Albanski mediji u Preševu i Bujanovcu danas su objavili podatke i fotografije sa Fejsbuk profila ubijenog norveškog državljanina Teisnesa Knuta Stanojevskog (39) uz koje se navodi da “nema nikavih tragova koji ukazuju da je bio vehabija i da se vehabije ne oblače kao rokeri”.

Norveški državljanin napao je u subotu ujutru jednog žandarma koji je obezbeđivao Dom mladih u naselju Železnička stanica u Preševu, gde je smeštena kuhinja Žandarmerije.

On ga je udario ciglom u glavu a zatim mu uzeo pušku iz koje je počeo da puca prvo u pravcu žandarma a onda i na kombi koji je slučajno naišao, a u kojem se nalazila Granična policija.

Prema policijskom saopštenju u razmeni vatre sa Žandarmerijom i Graničnom policijom Knut Stanojevski je ubijen.

Foto: facebook/comknut.teisnes

 

Mediji u Preševu na albanskom jeziku danas navode da ubijeni državljanin Norveške, prema fotografijama koje je sam objavljivao na svom profilu na Fejsbuku, više izgleda kao roker nego kao vehabija, te da on nikada nije viđen u džamiji niti kako stoji sa muslimanima.

Istražujući profil Stanojevskog na Fejsbuku, albanski sajt http://www.presheva.com navodi da se Knut poslednji put na svom profilu oglasio u subotu u 7.30 sati, dok je žandarma napao a zatim i bio ubijen oko 8.00 sati.

Takođe se navodi da je Knut po tragovima na Fejsbuku celu prethodnu noć proveo budan budući da je od 23.00 sata u petak, do 7.30 sati u subotu, bez prestanka objavljivao nove postove. Svoje statuse je objavljivao na norveškom i na engleskom jeziku.

Panorama Preševa

Jedan od statusa je “Viking I want to be” – “Želim da budem viking” objavljen u subotu u 7.18, nekoliko minuta pre incidenta koji se tragično završio, kao i pesma Lane Del Rej – “Rođen da umre”.

Knut Stanojevski je bio oženjen makedonskom državljankom N.S. sa kojom je poslednja tri meseca živeo u iznajmljenoj kući u naselju Železnička stanica u Preševu, gde žive uglavnom Srbi.

Kao razlog podstanarskog života Norvežanina i Makedonke u Preševu albanski mediji navode zabranu ulaska Knut u Makedoniju na šest meseci, ali ne i razlog zašto je imao zabranu ulaska.

Foto: Milena Đorđević

 

Osim podataka kako je došlo do incidenta, iz državnih organa Srbije do sada nije bilo zvaničnog objašnjenja o eventualnim motivima napada na žandarma. Napadač je u nekim srpskim medijima proglašen vehabijom.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s