LOBIRA U NEMAČKOJ: Zukorlić tražio Sandžak van Srbije!

Domaćini su, kako se navodi, pokazali veoma visok stepen interesovanja za ovu temu i izrazili su spremnost da nastave saradnju kako bi Sandžak u „duhu proklamovanih principa EU imao svoje mesto među evropskim regijama“

muftija Muamer Zukorlić,


Sandžački muftija Muamer Zukorlić razgovarao je s predstavnicima Bundestaga zaduženim za jugoistočnu Evropu o Sandžaku kao prekograničnoj autonomnoj regiji u svetlu evrointegracija Srbije, Crne Gore i Balkana, kao i o uspostavljanju evropskog muftijstva.

Kako je danas saopštila Informativna služba sandžačkog mešihata, sa Zukorlićem, koji se nedavno povukao s mesta predsednika mešihata IZ u Srbiji, bili su predsednik novoosnovane Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori Hazbija Kalač i potpredsednik Zajednice sandžačke dijaspore Ahmet Ahmetović.

Domaćini su, kako se navodi, pokazali veoma visok stepen interesovanja za ovu temu i izrazili su spremnost da nastave saradnju kako bi Sandžak u „duhu proklamovanih principa EU imao svoje mesto među evropskim regijama“.

Delegacija iz Srbije i Crne Gore, kako se navodi, predstavila je viziju prekograničnog evroregiona Sandžaka, ukazujući na važnosti tog projekta za sve njene građane, kao i za stabilnost u regionu.

U razgovoru je bilo reči i o stanju ljudskih prava u Srbiji i Crnoj Gori s posebnim osvrtom na verska prava i neophodnost implementacije propisa jednakosti svih građana i zajednica bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s