Sharon upozoravao Evropu na opasnost od “muslimana s Balkana”

Bivši premijer Izraela Ariel Sharon (85), koji je nakon osam godina provedenih u komi danas umro u bolnici Ber Shava gdje se nalazio na liječenju, 1999. godine je kao tadašnji ministar vanjskih poslova Izraela izrazio zabirnutost zbog “povećanog broja muslimana na Balkanu”.

Sharon upozoravao Evropu na opasnost od

 

Naime, on je tada za list “The New York Times” kazao kako bi “nezavisno Kosovo moglo postati baza za islamski terorizam i dodatno ugroziti stabilnost na cijelom Balkanu”.

Sharon je bio protiv intervencije NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) protiv Srbije kako bi se zaustavilo ubijanje Kosovara u ratu 1999. godine.

“Kosovo bi moglo steći nezavisnost i onda postati dio Velike Albanije, što bi moglo postati oaza za islamski terorizam u Evropi. Zato se ne smije dozvoliti da Kosovo postane nezavisna zemlja”, rekao je tada Sharon.

On je izrazio zabrinutost da bi muslimanske zemlje na Balkanu mogle predstavljati veliku “terorističku prijetnju” za cijelu Evropu.

“Ako se dozvoli unija muslimanskih zemalja na tim prostorima, to bi moglo rezultirati bazom za islamski terorizam, jer već postoje ozbiljne osnove za to”, rekao je on.

Advertisements
  1. #1 od Gazija, 11. Januara 2014. - 20:14

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s