Nezaposlenost u blagom rastu

U toku 2013. godine U Novom Pazaru posao je dobilo oko 1000 nezaposlenih, od čega polovina uz direktno posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na evidenciji ove službe  u Novom Pazaru nalazi se preko 24 hiljade nezaposlenih lica.

U 2013. godini u Novom Pazaru je posao aktivno tražilo preko 19 hiljada nezaposlenih lica, dok je brojka po evidenciji znatno veća- 24 hiljade. Razliku čine svi oni koji se iz različitih ličnih potreba vode kao nezaposleni i na taj način ostvaruju neka druga prava. U svakom slučaju i oni doprinose izuzetno visokoj stopi nezaposlenosti od preko 53 odsto.

-Preko naše evidencije, uz pomoć politike aktivnog zapošljavanja, posao je našlo 250 lica zašta je uloženo oko 50 miliona dinara.-kaže Aida Bojadžić, PR Filijale NSZ  u Novom Pazaru.- Što se tiče posredovanja i direktnog zapošljavanja na nivou cele godine, zaposleno je oko 1000 lica od čega 480 direktnim posredovanjem.

Nezaposlenost u Novom Pazaru beleži blagi rast,kažu u Filijali Nacionbalne službe zapošljavanja. Perspektivna zanimanja za tržište rada i dalje ostaju ona u okviru delatnosti koje su inače prisutne na ovom području.Neodstaju lekari specijalisti koji bi radili u inostranstvu, diplomirani farmaceuti i dizajneri tekstila i obuće.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s