Stravična krvoprolića u unutaropozicionom obračunavanju u Siriji

sravicanzlocinuhalepu

Slobodna sirijska vojska je u jednom zatvoru, koji je bio pod kontrolom IDIŠ-a, našla desetine mrtvih ljudi, koje su svirepo ubili vojnici IDIŠ-a. Aktivisti za ljudska prava su na internetu objavili stravičan video snimak koji pokazuje destine izmasakriranih ljudskih leševa, sa iskopanim očima, odjsečenim glavama i rukama svezanim odzada, što je kod boraca FSA izazvalo veliko ogorčenje i ljutnju prema borcima tzv. Islamske države Iraka i Šama.

”Zar se može ovako zvjerski i nečovječno ponašati neko ko sebe zove islamskom državom. Zar oni nisu došli u Siriju da nas spase od Asadovog režima” – pitaju se u FSA. Veliki broj ubijenih, kao što se može vidjeti na snimci, su ljudi s bradama, različite životne dobi, a među njima je i jedan stariji čovjek, koji je radio kao imam u obližnjoj džamiji. ”Ovaj zločin neće proći nekažnjen, i naša je obaveza da ubice, jednom za svagda, protjeramo iz Sirije”, poručuju sirijski mudžahidi.

U sukobima pobunjeničke Slobodne vojske Sirije (FSA) i naoružane grupe Islamske države Iraka i Levanta (ISIS) samo tokom ove sedmice je ubijeno 336 osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) je saopćila da je u sukobima između dvije strane u Halepu, Idlibu i Rakki samo tokom prethodne sedmice ubijeno 336 osoba, ukjučujući 76 civila.

Među ubijenim civilnim žrtvama nalazi se i petero djece i četiri ženske osobe.

Pogledajte još na temu:
Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s