Užas u Sarajevu: Vozio i vukao majku ulicom

Tridesetosmogodišnja S. N. iz Sarajeva zadobila lakše telesne povrede kada je maloletni sin vukao automobilom ulicom u Starom Gradu u Sarajevu.

Nesreća se dogodila oko 12.10. Prema informacijama MUP-a KS, S. N. je pokušala da uđe u automobil u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Mula Mustafe Bašeskije – Safvet bega Bašagića, ali njen sin nije zaustavio automobil, već je ubrzao i vukao je. Škoda koju je vozio maloletni sin Z. N. udarila je u ford, nakon čega je pobegao prema ulici Maršala Tita.

S.N. je spala s vozila u blizini tramvajske stanice Katedrala. U Opštoj bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, konstatovane su joj lakše telesne povrede.

S. N. je u 14.05 sati prijavila svog sina Prvoj policijskoj stanici MUP-a KS, rekavši kako je danas na raskrsnici ulica Mula Mustafe Bašeskije – Safvet bega Bašagića primetila svoje vozilo kojim je uprvljao njen sin, I da ga je ista pokušala zaustaviti u čemu nije uspela. Navedene povrede zadobila je dok je vozilo vuklo prema ulici Maršala Tita.
Prema izjavi koju je dala policiji 4. januara, 16-godišnji Z.N. je 2. januara izašao iz stana, otuđio određenu sumu novca I odvezao se automobilom. Policijski službenici su ga pokušali zaustaviti u Opštini Trnovo, ali je on nastavio da vozi prema Foči.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS Stari Grad Sarajevo. O svemu je obavešten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvetljavanju navedenog događaja, kao i pronalasku vozača i vozila.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s