SDP i Dodik zajedno negiraju genocid

“Visoki zvaničnici SDP-a borbu protiv negiranja genocida nazivaju ‘kukavičkom i provokatorskom’, dok istovremeno rade zajedno sa Miloradom Dodikom na usvajanju Zakona o prebivalištu koji će režimu u RS-u omogućiti administrativno etničko čišćenje nesrpskog stanovništva”, navodi se u priopćenju Prvog marta

Građanska Koalicija Prvi mart najoštrije osuđuje pritisak funkcionera SDP-a na aktiviste i učesnike akcije „Ako obilježavate Dan RS…“, čiji je cilj da građane tog entiteta suoči sa činjenicama o njenom nastanku. Prvi mart je samo jedno od nekoliko desetina udruženja, organizacija i asocijacija koje u toj akciji učestvuju u skladu sa jednim od svojih deklarisanih ciljeva borbe protiv negiranja genocida.

“Pritom, visoki zvaničnici SDP-a borbu protiv negiranja genocida nazivaju ‘kukavičkom i provokatorskom’, dok istovremeno rade zajedno sa Miloradom Dodikom na usvajanju Zakona o prebivalištu koji će režimu u RS-u omogućiti administrativno etničko čišćenje nesrpskog stanovništva. Mi u Prvom martu, ali i kompletna javnost ove zemlje znali smo da rukovodstvo SDP-a sa Dodikom ima dogovor oko para. Sada je jasno da se slažu i oko negiranja genocida”, navodi se  u saopštenju Prvog marta.

Potpisnici saopštenja dodaju da svi pravdoljubivi i istinoljubivi građani BiH koji su preživjeli devedesete godine i priznaju pravosudno utvrđene činjenice, znaju da su temelji entiteta RS, genocid, zločini protiv čovječnosti i istrebljenje građana nesrpskog stanovništva.

“Drugim riječima, u temeljima tog entiteta se nalaze i Tomašica i Pionirska ulica u Višegradu i sala „Partizan“ u Foči i masovna pogubljenja u magacinu u Kravici kod Bratunca. Važno za budućnost naše zemlje je da javnost zna da od 31. decembra prošle godine, SDP više nije dio tog konsenzusa i da je u smislu vrijednosti uz bok SNSD-u i SDS-u, kojima je već jednom poslužio kao „razumni politički akter“ potreban da se osujeti Prvi mart”, saopštila je ova organizacija.

Članovi Prvog marta napominju da ostaju dosljedni idealima i vrijednostima prvog marta 1992. godine i pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da masovno izađu na izbore koji će biti održani ove godine, registruju i glasaju tamo gdje su živjeli 1992. godine i svojim glasovima pokažu šta misle o režimu Milorada Dodika i njegovim izvođačima radova u Sarajevu

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s