Optužio ženu da nije bila devica, pa osuđen na bičevanje

Optuženi muškarac, poreklom iz Jemena, osuđen je u Saudijskoj Arabiji na kaznu bičevanjem zbog toga što nije pružio dokaze kojima bi potkrepio svoje optužbe da se njegova supruga pre nego što se venčala sa njim već udavala

Foto: Tanjug/AP

Sudija u gradu Meka u Saudijskoj Arabiji naložio je da jedan muškarac dobije 20 udaraca bičem zbog toga što je svoju suprugu optužio da nije bila devica u trenutku kada su se venčali, objavio je danas saudijski vebsajt Al-Šark.

Optuženi muškarac, poreklom iz Jemena, osuđen je na kaznu bičevanjem zbog toga što nije pružio dokaze kojima bi potkrepio svoje optužbe, navodi saudijski novinski sajt, a prenosi AP.

On je, kako piše Al-Šark, optužio svoju suprugu u prisustvu njenog oca i drugih, starijih suseda kako je lagala da je devica.

On, takođe, tvrdi da se ona, pre nego što se venčala sa njim, već udavala i razvela, a da je prema bračnom ugovoru morala biti devica u trenutku kada su stupili u brak, što se i podrazumeva u konzervativnim delovima arapskog sveta.

Uvređena supruga se, posle muževljevih optužbi, obratila sudu kako bi odbranila svoju čast i reputaciju, navodi saudijski vebsajt.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s