Saćirović pozvao “vjerskog” analitičara Đorđevića da primi Islam

Republika_16

Vjerski analitičar Mirko Đorđević ocijenio je da glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić nije opravdao nade vjernika (muslimana) i da je ovo pravo vrijeme da se povuče sa pozicije predsjednika Mešihata te IZ.

Oglasio se i Sead Šaćirović : Gospodine Đorđeviću, pozivam Vas da prihvatite islam pa tek onda da kao musliman dajete ocjene je li Glavni muftija ispunio očekivanja vjernika ili nije.

Vi imate pravo to procjenjivati samo ukoliko prihvatite islam, na šta vas ja, opet, iskreno pozivam. U suprotnom, vi nemate pravo procjenjivati jesu li vjernici zadovoljni sa radom Muftije ili nisu, te da li je uvaženi Glavni muftija ispunio nade i očekivanja vjernika ili nije.

Kao nemusliman vi ne poznajete potrebe muslimana pa stoga ni njihova očekivanja niti nadanja. Dovoljno je da proučite šta su muslimani u Sandžaku i Srbiji imali do 1993. godine, a šta od tada pa sve do danas zahvaljujući radu i angažmanu muftije Muamer -ef. Zukorlića. No, vama kao nemuslimanu ni tada neće biti jasna naša nadanja i očekivanja, stoga uvaženi Đorđeviću prihvatite islam i spasite dušu. Sretno i dugovječno vam želim.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s