Rasim Ljajić je naručio ubistvo aktiviste Islamske zajednice

398871_2158873026852_1439222169_n-1
U kasnim večernjim satim u petak 14.6.2013. u centru Novog Pazara pripadnik obezbjeđenja Rasima Ljajica i Meha Mahmutovica Iksan Zejnelović vatrenim oruzijem nanio je teške tjelesne povrede Aldinu Diku Dolovcu.

Dolovac je hitno prebačen na hiruško odjeljenje Bolnice u Novom Pazaru gdje je u toku hiruška intervencija kojom se pokušava sanirati vise prostrijelnih rana u predjelu leđa i nogu.

Kako očevici tvrde Dolovac je, dok je prolazio na motociklu od strane ničim izazvanog Zejnelovića napadnut s leđa.

Glavni muftija Muamer-ef. Zukorlić održao je jučer konferenciju za medije u Velikoj Sali Mešihata na kojoj je govorio o pokušaju ubistva aktiviste Islamske zajednice Aldina Dika Dolovca od strane obezbjeđenja Ministra Ljajića i plaćenika GU Novi Paza Iksana Zejnelovića, gdje nas između ostalog obavijestio o stanju Dolovca:

“Povod, ovog obraćanja javnosti je, pokušaj likvidacije Aldina Dika Dolovca, koji se desio oko 22:15h na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, u petak, od strane Iksana Zejnelovića, pripadnika obezbeđenja ministra Rasima Ljaića i gradonačelnika Meha Mahmutovića, uposlenika gradske uprave u Novom Pazaru, koji je te večeri sa leđa u Dolovca ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, nanijevši mu teške telesne povrede, nakon čega je Dolovac hitno prebačen u novopazarsku bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć i nakon više časovne hiruške intervencije on se hvala Bogu za sada nalazi u stabilnom stanju, i kako ljekari kažu van je životne opasnosti.

Imao sam prilike posjetiti Dika Dolovca, koji mi je kazao da je te večeri prolazio na svom motociklu usporeno, ulicom koja se križa sa gradskom šetalištem na kome je bilo više stotina građana, te da je bočno sa zada prvo pogođen u prijedelu noge, nakon čega je pao na zemlju, i kaže da je Zejnelović prišao i ostale hice ispalio dok je ležao na zemlji, kaže „ Podigao sam desnu ruku prema glavi i tada zadobio više hitaca u desnu ruku, koji su očito bili namijenjeni glavi“..

Imao sam prilike uvjeriti se svojim očima da na njegovom tijelu ima između 7 i 9 rana, tri u prijedelu desne ruke, dva u prijedelu stomaka i tri ili četri u prijedelu nogu ili butina. Samo Allahova volja, da život ovog mladog čovjeka bude spašen, je zapravo presudila da on ostane u životu. Prisutni građani, a sa nekoliko njih smo imali prilike i razgovarati su zaprepašteni načinom ovog ubistva u pokušaju, mučkim, kukavičkim nastojanjem da se jedam mladi život likvidira. Svi koji poznaju Aldina Dika Dolovca, znaju da je to jedna čista duša koja ne misli nikome zlo.

Diko Dolovac nije na platnom spisku Islamske zajednice, niti bilo koje ustanove ili organizacije pri Islamskoj zajednici, on je aktivista Islamske zajednice, volonter koji se uvijek stavljao na raspolaganje u raznim prigodama i aktivnostima Islamskoj zajednici, i drugim ustanovama pri Islamskoj zajednici.

Nema nikakve sumnje da ovaj zločin nije bez pozadine, riječ je o poručenoj likvidaciji koja ima jasnu pozadinu i namjeru od strane poslodavaca ubice, a to je da se pošalje poruka terora i straha prvo ljudima oko Muftije Sandžačkog, dakle oko mene, drugo, šalje se poruka terora svim aktivistima Islamske zajednice, koji očito predugo odoljevaju svim oblicima pritisaka, a znate da se protekle godine permanentno smenjuju koncepti „mrkve i štapa“, potkupi ili zastraši” – kazao je Muftija.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s