BKZ: ‘Gdje su sada Avaz, Kurir, Oslobođenje …’

bkz-vidjenje

 

Bošnjačka kulturna zajednica, povodom navoda Ismeta Ramovića u emisiji „Svjedok kriminala“ na televiziji „Sandžak“ od 6. decembra 2013. godine daje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Uvjerljive optužbe Ismeta Ramovića na račun Rasima Ljajića za organiziranje otmica, ubistava, vođenje narko-poslova i svih drugih vidova kriminala u Sandžaku i Srbiji, sa direktnim navođenjem posrednika, izvršioca, učesnika, saradnika koji vode prema glavnom organizatoru Rasimu Ljajiću treba najozbiljnije shvatiti i do kraja ispitati.

Zahtijevamo od nadležnih organa Policije, Tužilaštva za organizirani kriminal i drugih državnih instanci da do kraja ispitaju navode i rasvijetle mnoge zločine koji godinama opterećuju građane Novog Pazara, Sandžaka i Srbije i ugrožavaju opću bezbjednost, te da ulože maksimum napora i sprovedu sve zakonom predviđene istražne radnje i procesuiraju odgovorna lica iz kriminalne organizacije Rasima Ljajića.

Čudno je što, ovako autentično svjedočenje, nije zainteresiralo beogradski „Kurir“ i sarajevski „Avaz“ i „Oslobođenje“ koji se utrkuju da bez ikakve provjere plasiraju svaku laž i neistinu izrečenu od strane Rasima Ljajića i njegovih medijskih eksponenata na račun istinskih boraca za pravdu i istinu i suštinski preporod sandžačkog i općebošnjačkog duhovnog prostora i srbijanskog društva.

Zašto šuti najgovorljivija aktivistkinja za ljudska prava iz Novoga Pazara Aida Ćorović koja se oglašava za sve i svašta, kada treba stati u kraj organizatoru svih kriminalnih aktivnosti u Sandžaku koje ugrožavaju opću bezbjednost i sigurnost građana Rasimu Ljajiću?

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova, da svjedoku Ismetu Ramoviću pruži adekvatnu policijsku zaštitu. Nakon onoga o čemu je svjedočio više je nego očgledno da mu je ugrožena lična bezbjednost.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s