SRBI NAPUŠTAJU NASELJA PRED VEHABIJAMA

U nekim naseljima u BiH, u kojima su pre rata živeli Srbi, sada su formirane vehabijske zajednice, pokazuju rezulatati popisa stanovništva sprovedenog u oktobru u BiH

U Gornjoj Maoči kod Srebrenika, u kojoj žive pripadnici vehabijskog pokreta, radikalnih islamista, popisano je 209 osoba, što je neznatno manje od broja Srba koji su naseljavali ovo mesto pre rata, piše “Glas Srpske”.

Prema preliminarnim podacima popisa po naseljima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koje su u petak objavili entitetski zavodi za statistiku, u Maoči su popisani 41 domaćinstvo i 63 stana, a interesantno je da je popis u tom mestu sprovodio vehabija.

U tom mestu Srbi su imovinu, u strahu od suživota sa vehabijama, uglavnom, prodali pripadnicima ovog pokreta.

Među mestima u kojima se organizuju vehabijske zajednice u BiH je i Ošva kod Maglaja, u kojoj je pre rata živelo 489 stanovnika, od kojih 461 Srbin. Na oktobarskom popisu u ovom naselju popisana je samo 91 osoba.

Maglaju pripada i Gornja Bočinja, koja takođe važi za naselje interesantno vehabijama. U njoj je pre rata bilo 780 stanovnika, a u oktobru ove godine popisano ih je 24.

Vehabije se, prema nekim informacijama, okupljaju i u naselju Stijena koje pripada Cazinu. U ovom naselju je početkom devedesetih živelo 2.099 osoba, a na poslednjem popisu bilo ih je 2.776.

Predsedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je “Glasu Srpske” da se dugo čekalo na bilo kakve podatke o broju osoba koje žive u Maoči.

“Niko nije raspolagao nikakvim informacijama u vezi sa brojem stanovnika Gornje Maoče. Tamo nema dece koja idu u školu, nemamo prijava da je neko umro i da se tamo sahranjuje, tačnije, nemamo nikakve podatke o životu u tom naselju”, rekla je ona.

Advertisements
  1. #1 od Almir, 23. Decembra 2013. - 17:32

    još jedan dokaz šta se sve radi u BiH sa Srbima. Iz tog razloga, podhitno bi trebalo da Republika Srpska dobije neovisnost, jer tu života nema gdje ima tih vehabija, radikalnih islamista. Oni su prijetnja cijelome svijetu, pa i samome Islamu, kome i ja pripadam. Oni ismijavaju Isslam. Živim u RS sa svojijem komšijama Srbima veoma lijepo i svaćam njiove zahtijeve za neovisnošću, jer se u RS lijepo i u slozi živi a i mnogo je RS razvijenija od ostalijeh dijelova BiH i na svojijem plećima vuče cijelu BiH. Nije mene važno kako će se zvat (RS ili kako), ali je fakat da je ovdje Evropa, a ne u zaostaloj BiH, gdje i meni kao pripadniku Islamske vjere je ugrožena bezbijednost. ŽIVIJELA RS !!! ŠUĆUR ALLAH-u NA RS! NEOVISNOST NAŠE DOMOVINE RS!!!

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s