Glumica iz filma “Nevinost muslimana”: Režiser me prevario

Cindy Lee Garcia, američka glumica koja se pojavila u amaterskom antiislamskom filmu “Nevinost muslimana”, koji je izazvao kontroverze i val nasilja širom muslimanskog svijeta, podnijela je tužbu protiv režisera filma.
Cindy Lee Garcia

Cindy Lee Garcia

Garcia je optužila Nakoulu Basseleya Nakoulu da ju je prevario i namamio da glumi u filmu mržnje za koji je ona vjerovala da je avanturistički film koji se snima u pustinji. Glumica od suda također traži i da se film ukloni sa videoservisa YouTube.

Film snimljen u Sjedinjenim Američkim Državama je izazvao val nasilja na Bliskom istoku, sjeveru Afrike i u Šri Lanki. Četiri Amerikanca, uključujući i ambasadora Chrisa Stephensa, su ubijeni tokom napada na Konzulat SAD-a u Bengaziju u Libiji.

Prema Garcijinim riječima, scenarij koji je ona dobila uopšte nije spominjao poslanika Muhameda niti je imao ikakve veze sa religijom. Ona tvrdi i da stalno dobija prijetnje smrću te da je njena povezanost sa snimanjem filma dosta naškodila njenoj reputaciji.

U tužbi koja je podnesena Vrhovnom sudu u Los Angelesu Garcia navodi prevaru, klevetu i namjerno nanošenje emotivne boli, prenosi BBC.

“Ona je zakonom zaštićena, niko nema pravo da stavlja riječi mržnje u njena usta i da je prikazuje kao osobu sa predrasudama. Tokom snimanja filma niko nikada nije spomenuo poslanika Muhameda. Niko nije govorio ništa što ima ikakve veze sa religijom i nije bilo nikakvog seksualnog sadržaja za koji je Garcia znala”, izjavili su advokati Cindy Lee Garcije.

Advertisements
  1. Komentariši

Vaš komentar

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s